İmamoğlu davası hakaret mi yoksa siyasi bir dava mı? İşte anket sonuçları... - Son Dakika
Politika

İmamoğlu davası hakaret mi yoksa siyasi bir dava mı? İşte anket sonuçları...

Metropol Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanmasına yönelik bir anket çalışması yaptı. "İmamoğlu davası sizce bir hakaret davası mıdır yoksa siyasi bir dava mıdır?" diye sorulan ankette katılımcıların yüzde 44.8'i 'siyasi', yüzde 17.6'sı ise 'hakaret' yanıtını verdi.

14.12.2022 21:24  Güncelleme: 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. Karar Türkiye'nin 1 numaralı gündemi olurken, Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, davayla ilgili yapılan anketin sonuçlarını paylaştı.

YÜZDE 44.8'İNDEN "SİYASİ DAVA" YANITI

Ankette "İmamoğlu davası sizce bir hakaret davası mıdır yoksa siyasi bir dava mıdır?" diye soruldu. Katılımcıların yüzde 44.8'i, "Siyasi bir davadır" yanıtını verirken, yüzde 17.6'sı, "Hakaret davasıdır" dedi. "Davadan haberdar değilim" diyenlerin oranı yüzde 30.9, "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 6,7 olarak gerçekleşti.

İmamoğlu'na açılan dava için seçmen ne dedi? İşte anketten çıkan sonuçlar

AK PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 28.3'ÜNE GÖRE DAVA SİYASİ

AK Parti seçmeninin yüzde 28.3'ü davanın siyasi olduğunu savunurken, yüzde 24.2'si "Hakaret davasıdır" yanıtını verdi. Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin seçmenlerinden yüzde 39.8'i davanın siyasi olduğunu söyledi. Yüzde 22.2'si ise, "Hakaret davasıdır" dedi.

ALTILI MASA SEÇMENİ DE "SİYASİ" DEDİ

CHP seçmeninin yüzde 72.9'u, İYİ Partilerin yüzde 53.4'ü, Saadet Partisi seçmeninin yüzde 52'si dava için, "Siyasi bir davadır" dedi. HDP seçmeninin yüzde 54.7'si de, davanın siyasi olduğunu belirtti.

İmamoğlu davası hakaret mi yoksa siyasi bir dava mı? İşte anket sonuçları...

Son Dakika Politika İmamoğlu davası hakaret mi yoksa siyasi bir dava mı? İşte anket sonuçları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ömer Katılmış: sengit siyaseti hdp ile yap onların oylarıyla seçildin ne zannediyorsun . 44 93 Yanıtla
  • Sinan Kolbaşı: İmamoğlu mağduru oynuyor kim olursan ol eline beline diline sahip çıkacaksın sen secilmiş bir başkan oldun ee ertesi gün şekilden şekile girmeye başladın... 14 17 Yanıtla

Advertisement