Kaçan Tutukluyu Vuran Polis Açığa Alındı - Son Dakika
Politika

Kaçan Tutukluyu Vuran Polis Açığa Alındı

"dur" ihtarına uymaması sonucu polis tarafından ateş edilerek öldürülmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma sürdürülüyor.

05.03.2012 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da adliyeden kaçmaya çalışan tutuklunun

"dur" ihtarına uymaması sonucu polis tarafından ateş edilerek öldürülmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma sürdürülüyor.

Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün yaşanan olayın çok yönlü soruşturulduğunu, Ankara'dan müfettiş istediklerini söyledi.

Bununla ilgili yazışmaları yaptıklarını ifade eden Temel, "Polis memurunu açığa aldık. Polis memurunun düşme neticesi silahın patlaması çok istisnai bir olay. Adli ve idari soruşturma sürüyor. Polis memuru mahkemeye bugün sevk edilecek" diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden Mahir Demirkaya'nın (23) dayısı İskender Avcı ise polisin görevini kötüye kullandığını öne sürdü.

Yeğeninin asker kaçağı olduğunu doğrulayan Avcı, "Adliyede ailesi ile vedalaştıktan sonra o psikolojiyle kaçmış. Üzerinde ne bir silah ne bir kesici alet var. Ayrıca kamu güvenliğini tehdit edecek bir suç işlememiştir. Polis cinayet işlemiştir. Kaçsa yeğenim nereye kadar kaçacak. Olayı en üst mahkemeye kadar taşıyacağız" diye konuştu.

Ceset, Aydın Devlet Hastanesinden İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Asker firarisi olduğu, hakkında "şantaj ve tehdit" suçlamasıyla tutuklama kararı bulunan Mahir Demirkaya, polis ekiplerinin takibi sonucu Pınarbaşı mevkisinde gözaltına alınmış, emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlı tutuklanmıştı. Polislerin gözetimindeyken adliyenin bahçesinde bekleyen ailesiyle vedalaşmak isteyen zanlı kaçmış, zanlıyı yakalamaya çalışan polis memuru, kovalamaca sırasında adliye yakınındaki caddede "dur" ihtarına uymayan Demirkaya'ya ateş etmiş, başına ve ayağına kurşun isabet eden Demirkaya ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti. - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kaçan Tutukluyu Vuran Polis Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement