Kemal Burkay, HAK-PAR'ın Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı - Son Dakika
Politika

Kemal Burkay, HAK-PAR'ın Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Kemal Burkay, HAK-PAR\'ın Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, Adana, Mersin, Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylarını ve Osmaniye Belediye başkan adayını partililerine tanıttı.

25.01.2014 23:03  Güncelleme: 00:06

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Adana, Mersin, Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylarını ve Osmaniye Belediye başkan adayını partililerine tanıttı. Türkiye'nin çağdaş anlamda Avrupa Birliği standartlarında demokratik ve şeffaf olmasını istediklerini belirten Burkay, "Güçlü olan kazanacak diye güçlü olana değil; politikası doğru olana oy vermek lazım ki o güçlensin" diye konuştu.

Partisinin Adana'da düzenlediği yemeğe katılan HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye Belediye başkan adaylarını partililerine tanıttı. Yaptığı konuşmada, HAK-PAR'ın en temel özelliklerinden birinin barışçıl bir hareket olmasına dikkat çeken Burkay, yerel seçimlerde partililerinden destek istedi. "Yeterince güçlü parti değilsiniz" diye düşünenlere seslenen Burkay, "Biz onu yanlış buluyoruz. Eğer politikası güçlü değilse, istediği kadar güçlü olsun, o bizim partimiz değil. Eğer Kürt ve Alevi konusunda eşitlik temelinde çözümden yana değilse o bizim partimiz değil. Dolayısıyla güçlü olana değil; doğru yolda olana, siyaseti uygun olana oy vermek lazım ki o güçlensin, büyüsün. Halkın taleplerini karşılamayan partiler sonunda ne kadar büyük olurlarsa olsunlar küçülür, erir ve silinirler" ifadelerini kullandı.

"Kürt sorununun çözümüne talibiz" diyen Burkay, bu sorunu eşitlik temelinde federal bir çözümde gördüğünü ve bunun parti programında yer aldığını aktardı. Türkiye'de siyasal sistemin değişmesi gerektiğini ileri süren Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun yanı sıra tabi Kürtçe'nin de Türkçe gibi resmi dil olması gerektiğini savunuyoruz. İlkokuldan üniversiteye anadilde eğitim olması gerektiğini söylüyoruz. Bunu bu ülkede açıkça savunan ve programında yer veren tek partiyiz. Böylesi eşitlikçi bir çözüme yer veren tek partiyiz. Aleviler büyük baskılar gördüler, kendi kimliklerini ve ayinlerini gizlemek zorunda kaldılar. Cem evleri statüsünün tanınmasını istiyoruz. Zorunlu din dersinin kaldırılmasını istiyoruz. Sünni çoğunluk tabii ki kendi çocuklarına bu eğitimi verebilir ama herkes için bu zorunlu olmamalı. Diğer inançlar da kendi inançlarına uygun olarak eğitim verilmeli. Diyanet işleri teşkilatı özelleşmeli. Bir devlet kurumu olmaktan çıkarılmalı diyoruz."

Gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları soruşturmalarına da değinen Burkay, bu sorunların çözümünün demokratikleşme ve şeffaflaşmada olduğunu söyledi. Adaletin işlemesi ve eğer yolsuzluk varsa adaletin önünün engellenmemesi gerektiğini kaydeden Burkay, devlet içerisinde yasa dışı bir örgütlenme varsa onun da ortaya çıkarılmasını istedi. Burkay, ifadelerinde şu görüşlere yer verdi: "Yargı her iki alanında da görevini yapsın ama temel çözüm demokratikleşmedir, şeffaflaşmadır. Bir ülke eğer yeterince demokratik olmazsa orada bu tür gizli örgütlenmeler toplum içinde, devlet içinde var olur. Eğer toplum demokratikse orada rüşvet de zordur yolsuzluk da zordur. Ama kapalı toplumlarda bu iş kolaydır. Çünkü meydana çıkaramazsınız, üzerine gidemezsiniz."

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay'ın partililerine tanıttığı belediye başkan adayları ise Adana Büyükşehir Belediyesi için ressam ve karikatürist Arif Sevinç, Mersin Büyükşehir Belediyesi için eğitimci Hüseyin Özdemir, Hatay Büyükşehir Belediyesi için Feride Göçmen Tek ve Osmaniye Belediyesi için Baki Akar isimleri oldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kemal Burkay, HAK-PAR'ın Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement