Kılıçdardoğlu CHP'li Belediye Başkanları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Kılıçdardoğlu CHP'li Belediye Başkanları ile Bir Araya Geldi

Kılıçdardoğlu CHP\'li Belediye Başkanları ile Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Birliği hakkındaki sözlerini eleştirerek, "Vize çıkacak, dün başlamış konuşmaya ‘ne vizesi sizin istediklerinizi mi yapacağız’ diyor.

07.05.2016 12:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği hakkındaki sözlerini eleştirerek, "Vize çıkacak, dün başlamış konuşmaya 'ne vizesi sizin istediklerinizi mi yapacağız' diyor. 1963 yılında Ankara Antlaşması imzalandı. Türkiye'yi uygar dünyanın bir parçası olsun istiyoruz. Türkiye Ortadoğu bataklığının bir parçası olmasın diyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimler Birimi tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı. Genel Merkez'de belediye başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın milleti temsil ettiğini ifade ederek, "Ben yemin ettim ama bu partinin genel başkanıyım' diyor. 'Davutoğlu benden ayrı konuşacak ben ona gösteririm' diyor ve gösterdi. Böyle bir şey olur mu? Cumhurbaşkanlık koltuğunda oturuyor yetmiyor, Başbakanlık koltuğunda oturuyor o da yetmiyor belediye başkanları koltuğunda da oturuyor. Bir kanunla bütün belediyenin yetkilerini bakanlara bağladılar. Sizin bütün yetkilerinizi gasp ettiler yetmiyor bunlar" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ VİZESİZ AVRUPA'YA GİTSİNLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği'nin vize şartları hakkındaki konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bütün komşularımızla kavga ettik. Vize çıkacak, dün başlamış konuşmaya 'ne vizesi sizin istediklerinizi mi yapacağız' diyor. 1963 yılında Ankara Antlaşması imzalandı. Türkiye'yi uygar dünyanın bir parçası yapsın istiyoruz. Türkiye Ortadoğu bataklığının bir parçası olmasın diyoruz. Elbette vatandaşlarımız vizesiz Avrupa'ya gitsinler. 'Onların şartlarını kabul etmiyoruz' diyor. Niye gidip imza attın. Sana git imza at diyen mi oldu? Gittin Başbakanken imzaladın. AB şartlarına uymayacaksan seni nasıl alsınlar. 'Ben kurallara uymam' diyor. Kimin adına söylüyorsun bunu? Milletin adına söylüyorsan yanlış söylüyorsun. Bu millet medeniyetin parçası olmak istiyor, Ortadoğu'nun bir parçası olsun istemiyor" diye konuştu.

"TBMM'de bir tiyatro oynanıyor. Tiyatronun adı da dokunulmazlık tiyatrosu" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Tuttular dediler ki, dokunulmazlığı olan herkesin dosyasını yargıya göndereceğiz. Nasıl yapacaksın diyoruz, 'anayasayı değiştireceğiz' diyor. Emin olun hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim. Bir kişinin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorsanız indir dosyasını aşağıya dokunulmazlığı kalkar. Anayasa değişikliğine gerek yok. Adalet ve Kalkınma Partisi istediği zaman istediği kişinin dokunulmazlığı iki saat içinde kaldırır. Şimdi ne diyor? 'Anayasa değişikliği yapacağım'. Şimdi vatandaşa gidiyorlar, 'terör örgütlerine yardım ve yataklık edenlerin dokunulmazlığını kaldıracağız' diye. Kaldırın neden kaldırmıyorsunuz biz de destek veriyoruz. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlar kimler birincisini söyleyeyim Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üst düzey yöneticileri. Defalarca söyledim her şeyi mahkemeye veriyorlar bu konuya gelince mahkemeye vermiyorlar. Çünkü bütün delilleri mahkemenin önüne yığacağız. Vatandaşlarıma sesleniyorum bu dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın. Yanlış yapıyorlar. Kimin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorsan getir meclisten geçer. Biz de destek vereceğiz ama getirmiyorlar. Milleti kandırmaya çalışıyorlar." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdardoğlu CHP'li Belediye Başkanları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement