Kılıçdaroğlu'ndan Suriye ile Yaşanan Krize İlişkin Açıklamalar - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Suriye ile Yaşanan Krize İlişkin Açıklamalar

Kılıçdaroğlu\'ndan Suriye ile Yaşanan Krize İlişkin Açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "10 yıl önce Şam'ın üzerinden Türkiye'ye ait bir uçak geçse kimse ağzını açamazdı; bir saygınlığı vardı."

27.06.2012 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "10 yıl önce Şam'ın üzerinden Türkiye'ye ait bir uçak geçse kimse ağzını açamazdı; bir saygınlığı vardı. Türkiye Ortadoğu'nun gücü olmak yerine, Ortadoğu'nun şamar oğlanı haline geldi" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te canlı yayınlanan Tarafsız Bölge adlı programda Ahmet Hakan ile konukları Metehan Demir, Fikret Bila, Faruk Mercan ile Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı. Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesi konusunda sorular yöneltilen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bütün dünya, Erdoğan'ın grup konuşmasını izledi. Orada bir çaresizlik gördük. Bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın böyle aciz kalması ağırıma gidiyor. 10 yıl önce Şam'ın üzerinden Türkiye'ye ait bir uçak geçse kimse ağzını açamazdı; bir saygınlığı vardı. 'Sıçan geçer, yol olur' derler eskiler. Türkiye Ortadoğu'nun gücü olmak yerine, Ortadoğu'nun şamar oğlanı haline geldi. Bütün bu olaylar yaşanıyor, karizmamız çizilmiş, medya bir kahraman yaratıyor: Erdoğan. Yarın eminim, tüm medyada Erdoğan'ın kokpitteki resmiyle manşet yapılacak" diye konuştu.

"'ESAD GİTSİN' DİYORSUNUZ, KİM GELECEK?"

Hükümet temsilcilerinin Suriye'ye yönelik eleştirilerini "Suriye elini kaldırsa savaş ilan edeceğiz dediler" diye değerlendiren CHP lideri, "Bizi bu noktaya getiren yanlış dış politikadır. Başbakan'ı yanlış sözleriyle yüzleşmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Esad rejimini desteklemediğini söyleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Esad'ın kendi ülkesinde demokrasi ve özgürlüklerden yana bir politika izlemediğini hepimiz biliyoruz. Ama unutmamamız gereken Ortadoğu'nun denklemidir. Suriye, tek başına Suriye değildir. Bu denklemde Rusya var. 'Esad gitsin' diyorsunuz, kim gelecek? Arap baharının yaşadığı hangi ülkeye demokrasi geldi?" dedi.

CHP'nin önerisini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir ülkenin içişlerine doğrudan müdahale edilmesin. Doğrudan doğruya Suriye'de bir tarafı tutamazsınız. Komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz. Batılı ülkeler yazıyor, Türkiye üzerinden silah gidiyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye değinen ve düşen uçaktaki Türk pilotların bulunamamasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bize bir postal fotoğrafı gösterildi. Diğer 3 postalın fotoğrafını görmedik. Bulunan bot sayısının 4'e yükseldiği söylendi. Eğer pilot kabinindeki koltuklar uçaktan fırlayıp ayrılıyorsa, onun çıkardığı bir ses var. Onu mutlaka radar tespit eder. Bunu o zaman ne radar ve başka bir tespit eder" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'ndan Suriye ile Yaşanan Krize İlişkin Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement