Kocamaz: "Özcan'ın Projeleri Çalıntı" - Son Dakika
Politika

Kocamaz: "Özcan'ın Projeleri Çalıntı"

Kocamaz: "Özcan\'ın Projeleri Çalıntı"

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, CHP’nin bir dönem daha aday gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın yapmayı taahhüt ettiği projelerinin büyük bölümünün alıntı ve başka projelerden çalıntı olduğunu iddia etti.

11.03.2014 13:20

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, CHP'nin bir dönem daha aday gösterdiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yapmayı taahhüt ettiği projelerinin büyük bölümünün alıntı ve başka projelerden çalıntı olduğunu iddia etti.

Aynı zamanda Tarsus Belediye Başkanı olan Kocamaz, düzenlediği basın toplantısında, Başkan Özcan'a projeleri üzerinden yüklendi. Nobel Oteli'nde düzenlenen toplantıda Macit Özcan'ın 2004-2009 ve 2014-2019 dönemlerini kapsayan iki proje tanıtım kitapçığını göstererek eleştirilerini dile getiren Kocamaz, kendisinin projelerini 11 Kasım 2013 tarihinde kamuoyuna açıkladığını söyledi. Macit Özcan'ın ise projelerini 1 Mart 2014 tarihinde açıkladığını anımsatan Kocamaz, 2004-2009 kitapçığında yer alan 48 projeden sadece 4 tanesini hayata geçirdiğini, yeni dönem kitapçığında yer alan 18 projenin de 2004-2009 kitapçığında yer alan projelerle aynı olduğunu kaydetti. Kocamaz, "Kitapçıkta yer alan 48 projeden 5 yıl boyunca sadece 4 tanesini gerçekleştiren bir kişinin büyük bir pişkinlikle tekrar halkın karşısına çıkıp göreve talip olması gerçekten herkesin yapabileceği bir şey değil. Şahsen ben böyle bir olayla karşılaşmış olsam halkın karşısına çıkıp tekrar aday olmaya da oy istemeye de haya ederim. Sayın Macit Özcan, 'bir şeyi söz verdim mi yaparım' diyor ama ne kadarını yaptığını söylemiyor. 48 projeden 4 tanesini başarmış. Mersin'in 5 yılları heba edildi, 15 yıldır Mersin maalesef 'lay lay lom' anlayışıyla yönetildi. 2014-2019 taahhütlerini içeren kitapçıkla bizim kitapçığımızı karşılaştırmanızı rica ediyorum. Çünkü maalesef bu projeler hiçbir çalışma, hiçbir gayret gösterilmeden bir yerlerden araklanmış. 2009 kitapçığında bizim kitapçıktan alıntı yapılan projeler de var" diyerek, bu projeleri sıraladı.

"KES, KOPYALA, YAPIŞTIR MANTIĞIYLA ÇALINTI PROJELERDİR"

Özcan'ın 'büyük projelerim' diyerek anlattığı projelerin büyük bölümünün de bir yerlerden kopyalanan veya çalıntı projeler olduğunu öne süren Kocamaz, Özcan'ın gazetelere verdiği ilanlarla aktardığı Anıt Meydan projesinin Cezayir'de bulunan ve milli sembol olan bir anıt olduğunu söyledi. Kocamaz, "Bunlar, kes, kopyala, yapıştır mantığıyla oradan buradan toplanmış çalıntı projelerdir. Vatandaşa, Mersin'e ancak bu kadar saygısızlık olabilir. Anıt Cezayir'den, entegre katı atık imha tesisi Alaska'dan, kavşak Çorum ve Aydın Belediyelerinden, kapalı otopark Ankara'dan, sahil Ordu Belediyesi'nden alınmış ve fotoğrafları izinsiz olarak kullanılmıştır" diye konuştu.

Bu projelerin, Özcan'ın akrabaları ve yakınlarından oluşan proje ekipleri tarafından izin alınmadan fotoğraflarıyla kullanıldığını ifade eden Kocamaz, Özcan'ı hazırladığı projeleri basının önünde açıklamaya davet etti. "Eğer yüreği varsa açıklar" diyen Kocamaz, Özcan'ın yeni projelerinin bazılarının da kendi hazırladıkları Büyükşehir projelerinden araklandığını iddia ederek, "Mersin gibi dünya kenti olabilecek bir yerin bu kadar basit bir mantıkla yönetilmeye çalışılıyor ve vatandaşın aptal yerine konuluyor olmasından çok büyük rahatsızlık duyduğumu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"SEVER'İN ZATEN HİÇ PROJESİ YOK"

Konuşmasının sonunda Kocamaz, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever'in hiçbir projesi olmadığını ileri sürdü. Sever'in 'Çorum'da, Ankara'da, Gaziantep'te yaptık' gibi ifadelerle işi geçiştirmeye çalıştığını belirten Kocamaz, "Genel politikalardan bahsediyor. Konuşmasını dinlediğiniz zaman da 'sen neymişsin be abi' diyeceğiniz geliyor. Çünkü hükümetin icraatlarını tamamen kendisi yapmış gibi anlatıyor. Belediyecilik, tecrübe, yürek, hak, hukuk, adalet anlayışını taşıma işidir. Belediyecilik, laftan ziyade iş üretme işidir. Dolayısıyla biz bugüne kadar laf değil, iş ürettik. Vatandaşa hep doğruları söyledik. Yalandan mümkün olduğu kadar kaçındık ve Tarsus bugün bir yerlere geldiyse bu sayede geldi. Bizim kitapçıklarımızı saklayın. Bunlar bizim namusumuz. Bunları hayata geçiremezsek bunun hesabını bizden yeri ve zamanı geldiğinde sorun" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kocamaz: 'Özcan'ın Projeleri Çalıntı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement