Mehmet Haberal'ın Annesi Medine Haberal'ın Vefatı - Son Dakika
Politika

Mehmet Haberal'ın Annesi Medine Haberal'ın Vefatı

Mehmet Haberal\'ın Annesi Medine Haberal\'ın Vefatı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tutukluların hayati tehlike yaşayan yakınlarını görebilmelerini sağlayan yasa tekliflerinin gündeme alınmadığı ve yasalaşmadığı için Mehmet Haberal'ın bugün vefat eden annesi Medine Haberal'ı ziyaret...

09.04.2012 14:24

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, tutukluların hayati tehlike yaşayan yakınlarını görebilmelerini sağlayan yasa tekliflerinin gündeme alınmadığı ve yasalaşmadığı için Mehmet Haberal'ın bugün vefat eden annesi Medine Haberal'ı ziyaret edemediğini söyledi.

Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın annesi Medine Haberal'ın bu sabah hayatını kaybettiğini belirterek, Medine Haberal'a Allah'tan rahmet, Haberal ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Medine Haberal'ın ölümünün çok ciddiye alınması gereken bir haber olduğunu belirten Hamzaçebi, "Bu, doğrudan doğruya Türkiye'de süren, Silivri'de devam eden hukuksuz yargılamalarla ilgili bir konurdur"

dedi.

Mehmet Haberal'ın, uzun süredir hastanede tedavi göre annesini ziyaret etme arzusunu birçok kez ifade ettiğini hatırlatan Hamzaçebi, "Bu istek Sayın Başbakan'a iletilmiş, Sayın Başbakan kendine göre talimat verdiğini ifade etmiştir. O talimat sonrasında da TBMM'de ilgili komisyonda görüşülüp Genel Kurul'da bekleyen bir teklif söz konusudur. Yani tutukluların annelerinin, babalarının, yakınlarının yaşamsal bir hastalığa sahip olmaları durumunda kendilerine izin verilmesi söz konusudur; teklif bunu

düzenliyor" dedi.

Teklife konu olan düzenlemenin Eylül 2011'de CHP Milletvekili Turgut Dibek tarafından gönderildiğini belirten Hamzaçebi, daha önce de Doğan Yurdakul'un eşinin ölümcül hastalığı sırasında eşini ziyaret edemediğini ancak cenazesine gidebildiğini hatırlattı.

Mehmet Haberal'ın babasının cenazesine gitmesine izin verilmediğini belirten Hamzaçebi, "Babasının cenazesine gitmeye bile gitmeye izin vermeyen bir yargı sistemi vardır. Acımasız, insanlıktan yoksun, kin, nefret, intikam duyguları üzerine kurulmuş bir siyasetin yargıdaki yansımasının sonucu Mehmet Haberal zamanında babasını ziyaret edemedi, cenazesine gidemedi" dedi.

"TEKLİFİMİZ 3 AYDIR BEKLİYOR"

Hamzaçebi, Mehmet Haberal şimdi de annesini ziyaret edemediğini belirterek, "Herhalde cenazesine gitmesine izin vereceklerdir; eğer Haberal'ın sağlık durumu buna elverirse" dedi.

Hazırladıkları yasa teklifinin Ocak ayında Adalet Komisyonu'nda kabul edildiğini ancak halen yasalaşmayı beklediğini belirten Haberal, bunun sadece Haberal değil tüm tutuklularla ilgili bir düzenleme olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Tutukluluğu mahkumiyet gözüyle yorumlayan acımasız bir iktidarın, insanlıktan yoksun bir iktidarın ve onun yansıması yargı sisteminin tutumuna karşı küçücük bir insanlık gösterisi Bir iki günlüğüne tutuklular ölümcül anne ve babalarını ziyaret edebilecekler. Üç aydır bekliyor

bu. Üç aydır AKP'nin, Sayın Başbakan'ın keyfi yerine gelmediği için bu yasa görüşülememiştir" dedi.

"DİNİ EN ÇOK KULLANANLAR, İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ OLANLAR"

AK Parti Grup Başkanvekilleri ile 1.5 aydır bu teklifin Genel Kurul gündemine alınması konusunu görüştüğünü ancak daha önce söz verdikleri halde bu yasa teklifinin gündeme alınmadığını anlatan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Haberal'ın annesi ne ilktir ne sondur. Doğan Yurdakullar, Dursun Çiçekler... Daha ismini bilmediğimiz nice tutuklu insan bu durumdadır. Acımasız, insanlıktan yoksun bir yargı sisteminin sonucudur bütün bunlar. Sayın Başbakan işine geldiği zaman, ucu kendine dokunduğu zaman, iki günde MİT yasasını çıkartabiliyor. Kendisi ve adamlarını korumaya alan Sayın Başbakan, sıra insanlık adına bir düzenleme yapmaya geldiğinde, orada yok. Dini, Kuran-ı Kerim'i en çok kullananlar, O'nu siyasete alet edenler

insanlıktan nasibini alamamış olanlardır. Bugün Türkiye siyasetine yön veren iktidar ve Sayın Başbakan insanlıktan nasibini alamamıştır Bu yargı sistemi de Sayın Başbakan'ın bu tutumunun bir yansımasıdır, onun uygulayıcısıdır."

Hamzaçebi, Mehmet Haberal'ın sağlık durumu hakkında da bilgi vererek, Silivri Hastanesi'nin Haberal'ın durumuyla ilgili verdiği raporu okudu. Raporda, Haberal'ın tedavisinin Silivri Hastanesi'nde yapılamadığının belirtildiğini kaydeden Hamzaçebi, "Sanki Haberal tam teşekküllü bir hastanede tedavi görürse kendisine biçilen cezayı çekmeyecek gibi bir görüş var. Haberal'ın tutukluluğunun hiçbir hukuki nedeni yoktur sadece Sayın Başbakanın kin, nefret ve intikam duyularıdır. Bunu başka türlü açıklanması

mümkün değildir, Sayın Başbakan açıklayabiliyorsa açıklasın" dedi.

Bu konuda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e bir yazı yazdığını belirten Hamzaçebi, Çiçek'in konu hakkında hiçbir şey yapmadığını sadece bu yazıyı Adalet Bakanlığı'na gönderdiğini kaydetti. Hamzaçebi, "Sayın Meclis Başkanı sizin hiç insanlık duygunuz yok mudur? Bu Meclis Başkanı olmanın ötesinde bir insani görev değil midir?" dedi.

Haberal'ın hayati bir tehlike yaşayacağı sürece girebileceğini belirten Hamzaçebi, "Bunun olmamasını arzu ederim. Sayın Tayyip Erdoğan'ı siyasi değil sadece insanlık adına bir tepki vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

"Haberal'ın rahatsızlığına şüpheyle bakan, ona inanmayan bir yargı sistemi vardır" diyen Hamzaçebi, Haberal'ın hastalığının Silivri'de tedavi edilmediğini savundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mehmet Haberal'ın Annesi Medine Haberal'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement