MHP Adana Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Politika

MHP Adana Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

MHP Adana Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Seçim meydanlarında hiç konuşulmayan anayasa değişikliği, özellikle MHP’nin üzerinde durduğu anayasanın ilk 4 maddesi ile açılım sürecinin tamamen bitirilmesi konusundaki hassasiyetinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaya başladı” dedi.

10.11.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Seçim meydanlarında hiç konuşulmayan anayasa değişikliği, özellikle MHP'nin üzerinde durduğu anayasanın ilk 4 maddesi ile açılım sürecinin tamamen bitirilmesi konusundaki hassasiyetinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaya başladı" dedi.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından MHP'den Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giren Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı ve 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Yıldırım'dan aldı.

Mazbata töreninin ardından konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, 10 Kasım'da mazbatalarını aldıklarını ve bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 77. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle andıklarını ifade etti.

1 Kasım'da gerçekleştirilen seçimlerin ardından TBMM'nin çalışmalarına yakında başlayacağını hatırlatan Karakaya, "Bu dönem MHP olarak TBMM'de 40 milletvekiliyle temsil imkanı bulduk ama sorumluluğumuz bir hayli fazla olacak. Hepimiz görüyoruz ki seçimin ertesi gününden, seçim meydanlarında hiç konuşulmayan anayasa değişikliği, özellikle MHP'nin üzerinde durduğu anayasanın ilk 4 maddesi ile açılım sürecinin tamamen bitirilmesi konusundaki hassasiyetinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaya başladı. Bu açıdan bakıldığında önümüzdeki günlerde siyaseten çok sıcak ve yoğun günler bizi bekliyor. MHP olarak 40 milletvekiliyle etkin bir muhalefetin mekanizmalarını bugünden oluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah Türk milleti adına hiçbir ilkemizden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşatılması için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Karakaya, mazbatalarının Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulunarak oy veren Adanalılara da teşekkür etti.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ise seçim sonuçlarına göre Adana'dan 3 milletvekili çıkardıklarını anımsatarak, milletvekillerinin mazbatalarının Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Adana Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement