MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri'den Başörtüsü Serbestliğine Destek - Son Dakika
Politika

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri'den Başörtüsü Serbestliğine Destek

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri\'den Başörtüsü Serbestliğine Destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “İsteyenin başörtüsüyle derse girmesi laik, demokratik sistemi imha etmez. Aksine demokrasi ve özgürlükleri inşa eder” dedi.

23.09.2014 14:58

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "İsteyenin başörtüsüyle derse girmesi laik, demokratik sistemi imha etmez. Aksine demokrasi ve özgürlükleri inşa eder" dedi.

MHP'li Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Musul Başkonsolosluğu personelinin kurtarılması ile ilgili değerlendirmede bulanarak 49 görevlinin sağ salim kurtulmuş olmasının önemini vurguladı.

Yeniçeri, "101 gün sonra da olsa 49 konsolosluk görevlisinin sağ salim Türkiye'ye gelmelerinden daha güzel bir haber olamaz. Rehinelerin kurtarılması operasyonunda emeği geçen herkes kutlanmayı hak etmiştir. Başta rehine aileleri olmak üzere Türk Milletine geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Rehinelerin kurtarılmasına abartılı anlamlar yüklemenin de yanlış olduğunu ifade eden Yeniçeri, "Hükümetin rehinelerin kurtarılmasını bir başarı hikayesine, kahramanlık efsanesine dönüştürmek gayreti ise tam anlamıyla saçmalıktır. Kurtarma diplomatik bir başarıdır. Ancak o da Başbakan Davutoğlu'nun, Dışişleri Bakanı iken yaptığı hatayı Başbakan olarak telafi etmesinden ibarettir. Rehinelerin özgür kalmasının konsolosluk olayı ile ilgili olarak yapılan hataların, yanlışların ve ihmallerin gözden saklamamalıdır. AKP Hükümeti, öncelikle konsolosluk mensuplarını kurtarılacak bir konuma düşürmüş olmasının hesabını vermelidir" şeklinde konuştu.

Batı ülkelerinin PKK'yı IŞİD'e karşı silahlandırdığını iddia eden Yeniçeri, şunları dedi:

" Türkiye'deki resmi ve sivil bölücü cenah da durumdan vazife çıkararak 'Türkiye, IŞİD'e karşı PKK'yı silahlandırsın!'teklifi getiriyor. PKK'nın daha geniş bağlamda ordulaşmasını çözüm olarak önerenler de çıkmıştır. Nihai hedefi ise KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok ifade etmiştir. Ona göre 'PKK'nin terör listesinde olması büyük haksızlıktır çünkü PKK başından beri terörizme karşı mücadele yürüten bir güçtür."

Yeniçeri, PKK'nın terör listesinde çıkarma propaganda çalışmalarının başlattığını iddia ederek, "Yalnız Türkiye'de değil Batı basınında da PKK'nın "terör örgütü" listesinden çıkmak için büyük bir propaganda faaliyeti başlattığı gözlenmektedir. Batı'nın en önemli yayın organlarının neredeyse tamamı birkaç haftadır PKK'nın ne kadar insancıl bir örgüt olduğunu ve 'terör örgütleri listesinde kalmaya devam etmesinin ne kadar yanlış olduğuna dikkat çekiliyor" şeklinde konuştu.

PKK'ya rağmen ülke hukukunu ve politikalarını uygulamak mümkün olmadığına işaret eden Yeniçeri, " Hükümetin PKK'dan beklediği ve telkin ettiği şey, ayrışmanın mümkün olduğu kadar tehir edilmesidir. PKK'nın devletleşme hedefi açısından ise Türkiye etkili muhatap olmaktan çıkmıştır. Örgüt, Türkiye'nin halen körlük yaptığı IŞİD riskini değerlendirerek Batı ülkelerine "vahşete karşı savaşan Kürt gerillaları" olarak anılmaya başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Yeniçeri şöyle devam etti:

"Televizyon, basın, bölücü ve onlara eklemlenmiş siyasi çevreler PKK'nın gerçekleştirdiği şiddeti normalleştirici açıklamalarda bulunuyor. PKK okulları ateşe veriyor, malum çevreler bu şiddeti lanetleyecek yerde ana dilde eğitimin neden olması gerektiğinden söz ediyor. Bir kısımları da kanun-devlet tanımazlık, şiddet ve terörist eylemlerini, dil ucuyla eleştirerek 'olmazsa iyi olur' türünden sözler ediyor."

ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜNÜN SERBEST BIRAKILMASI

Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıkladığı Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğindeki değişiklikle ilgili olarak ise şunları kaydetti:

"Başörtüsü siyasi istismar aracı olmaktan çıkmalıdır, çıkarılmalıdır. Dini simgeler, hassasiyetler, siyasi ve ticari olarak kullanılmaktan vazgeçilmelidir. İnsanların giyim ve kuşamları aynı zamanda eğitimlerini önündeki engel olmaktan çıkarılmalıdır. İsteyenin başörtüsüyle derse girmesi, laik, demokratik sistemi imha etmez. Aksine demokrasi ve özgürlükleri inşa eder."

Türk siyasetinin başörtüsünden arındırılması gerektiğini ifade eden Yeniçeri, " Parlamento'da 'aman bu başörtülüler gelirse kıyamet kopacak, laiklik elden gidecek' itirazları vardı. Geldiler, hiçbir şey olmadı. 3-5 arkadaş başörtülü ama onun dışında arkadaşlar aynı şekilde devam ediyor. İlkokul, ana okuluna işi indirgemek bana göre doğru değil. İnsanlar nasıl giyineceklerini hükümete ihtiyaçları yoktur" ifadelerini kullandı.

'Kürt sorunu eşittir; büyük Kürdistan sorunu' olduğunu kaydeden Yeniçeri, "Türkiye'nin gittiği yer bağımsız, birleşik Kürdistan'dır. Devleti yönetenler, 'bizim haberimiz yoktu' gibi bir mazeretin arkasına saklanamazlar" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri'den Başörtüsü Serbestliğine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement