MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Gazete manşetlerine taşınan 2004 MGK belgesi, AKP iktidarının yıllardır sürdürdüğü mağduriyet edebiyatının aslında tamamıyla sahte olduğunu gözler önüne sermiştir" görüşünü savundu.
Çetin, yazılı açıklamasında, yerel seçimler yaklaşırken, iktidar partisinin yerel yönetimleri kaybetme endişesinin yanı sıra hükümet etmede de ciddi zafiyet içerisine düştüğünü ileri sürdü.
AK Parti hükümetinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın on yıldır dile getirdiği "dik durduk" söyleminin son günlerde ortaya çıkan belgelerle yerle bir olduğunu da iddia eden Çetin, "Başbakan Erdoğan'ın aslında sahte bir kabadayı olduğu ve kapalı kapılar ardında ne istenirse vererek iktidarını devam ettirdiği ortaya çıkmıştır" değerlendirmesini yaptı.
Çetin, şunları kaydetti:
"Gazete manşetlerine taşınan 2004 MGK belgesi, AKP iktidarının yıllardır sürdürdüğü mağduriyet edebiyatının aslında tamamıyla sahte olduğunu gözler önüne sermiştir. Bu MGK belgesi, Türkiye gündemini yıllardır meşgul eden davaların tamamının düzmece olduğunu ve bütün bu kararların altında AKP hükümetinin ve bizzat Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu durumda ya Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda ortaya atılan suçlamalar boşa çıkacak, ya da bu hükümet üyelerinin de aynı davalardan yargılanması yolu açılacaktır."
İktidar partisinin milleti etnik parçalara ayıran bir siyaset yürüttüğünü de savunan Çetin, "yeni coğrafi isimler ve ırklar icat edilmesine" izin vermeyeceklerini de bildirdi. - Ankara
Son Dakika › Politika › MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.