MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"17 Aralık ve İzmir Liman yolsuzlukları dağıtılan parfümlerle bastırılamayacaktır, o koku cicili bicili parfümlerle bastırılamaz"

23.01.2014 14:20

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, "17 Aralık ve İzmir Liman yolsuzlukları dağıtılan parfümlerle bastırılamayacaktır" dedi.

Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer ile düzenlediği basın toplantısında güncel politik ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.

Yolsuzluk, rüşvet ve rant iddialarının tartışıldığını kaydeden Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Hakikatlerin araştırılması ve gün yüzüne çıkmasını engelleme çabaları hız kazandı. Yönetmelik değişiklikleri, kolluk kuvvetleri, yargı ve medyaya baskı gibi yöntemlerle ülkemize yansıtılmakta olan hukuksuz, demokrasi dışı, devlet adabıyla bağdaşmayan hareketleri sergileyenler İzmir'in karşısına hangi yüzle çıkmaktadırlar?" dedi.

Türkiye'de 17 Aralık tarihinden bu yana ekonomik kayıpların yaşandığına dikkati çeken Tanrıkulu, son bir ayda faizlerin yüzde 8,9'lardan yüzde 10,50'ye çıktığını dile getirdi.

Tanrıkulu, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun da faiz politikasını değiştirmediğini ve tüm maliyetin seçimlerden sonra millete yükleneceğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Brüksel'de Avrupalılar'a HSYK Kanunu'nu anlatmaya çalıştığını söyleyen Tanrıkulu, "Kapalı kapılar ardında Avrupalılar Başbakan'a destur çekmektedir" dedi.

"İzmir'e farklı bakış açısı..."

İzmir eski Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ın tuttuğu tutanağı da basın mensuplarına gösteren Tanrıkulu, İzmir seçmeninin bilinçli, yargılayan ve sorgulayan seçmen olduğunu belirtti.

Ahmet Kenan Tanrıkulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"17 Aralık ve İzmir Liman yolsuzlukları, dağıtılan parfümlerle bastırılamayacaktır, o koku cicili bicili parfümlerle bastırılamaz. İzmir'e başka şehirlerden getirilen algı yöneticileri de hakim olamayacaktır. Görülmektedir ki algı yöneticilerini başka şehirlerden İzmir'e taşıyanlar hala İzmirli'yi, ruhunu ve duruşunu kavrayamamışlardır."

Mevcut yerel yönetimin de İzmir'e hak ettiği hizmeti sunamadığını savunan Tanrıkulu, İzmirliler'i Murat Taşer'e oy vermeye çağırdı.

Toplantı sonunda Tanrıkulu, partiye üye olan 17 kişiye rozet taktı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement