MHP'li Kılıç: "Chp Şuanda AKP'nin Sol Versiyonu Haline Geldi" - Son Dakika
Politika

MHP'li Kılıç: "Chp Şuanda AKP'nin Sol Versiyonu Haline Geldi"

MHP\'li Kılıç: "Chp Şuanda AKP\'nin Sol Versiyonu Haline Geldi"

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hidayet Kılıç, CHP ve AK Parti'nin siyasi Kürtçülüğün değirmenine su taşıdığını ve CHP'nin AK Parti'nin sol versiyonu haline geldiğini söyledi.

07.12.2012 11:36

MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hidayet Kılıç, CHP ve AK Parti'nin siyasi Kürtçülüğün değirmenine su taşıdığını ve CHP'nin AK Parti'nin sol versiyonu haline geldiğini söyledi.

Teşkilat gezileri için Mersin'in Erdemli ilçesine gelen Kılıç ilçe teşkilatı ve belediyelere ziyaretlerde bulundu. Kılıç yaptığı açıklamalarda, "AKP batıdaki milliyetçi duygusunun tepkisini hafifletmek için BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması olayını ortaya attı. Yargı sürecinden bu olayın bir yere varacağını zannetmiyorum. CHP'de ne dedi? Tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla bunu yapalım dedi. Bu nedir? Sulandırmadır. Mahkemelerdeki anadilde savunma konusunda CHP'liler AKP milletvekilleriyle birlikte parmak kaldırdılar. Bunlar ortada. O nedenle CHP şuanda AKP'nin sol versiyonu haline geldi. İkisinin hedefi Türkiye'de ki Kürtçülüğü siyasi noktaya taşımaktır. O nedenle Milliyetçi Hareket Partisinin farklı duruşunu vatandaşımız görüyor mu, görüyor. Milliyetçi Hareket Partisi üniter yapı noktasında olsun, milli duruş noktasında olsun Türkiye'nin milli ve manevi noktalarındaki yıpranmaları asla istemiyor. MHP bir tarafa diğerleri bir tarafa haline geldi. Milliyetçi Hareket Partisi şuanda alternatif bir parti haline geldi. AK Parti'nin alternatifi CHP değildir. Vatandaşın gidebileceği alternatif parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir" dedi.

AK Parti'nin ekonomik politikalarına da eleştirilerde bulunan Kılıç, şöyle devam etti:

"Ekonomik duruma baktığımızda bu gün vatandaşın hali ortada. Çiftçi çok büyük sıkıntılar içerisinde. Her gün dükkanlar kapanıyor. Çiftçiler ziraatçıya yaptığı harcamayı geri kazanamıyor. Bu gün çiftçi çok zor bir durumdadır. Türkiye Cumhuriyetinin 10 yılda 1923'ten bu yana biriktirdiği neyi var neyi yoksa hepsini sattı bunlar. Şimdi başka neyi satabiliriz bunun hesabını yapıyorlar. Diyorlar ki milli geliri 10 bin dolara çıkardık. 10 bin dolar kimde var Allah aşkına. Çıkın sokağa vatandaşa sorun. AKP bu ülkeye zarar veriyor. CHP'de şuan o noktaya geldi. Diyarbakır Belediye Başkanı 'Bu sözlüğü CHP'ye hediye ediyorum. CHP'nin en güzel raflarına koyun' dedi. Bunu kabul ederek eşik noktasını çoktan aştılar. Şuanda siyasi Kürtçülüğün değirmenine su taşıyor her iki parti de. Vatandaşta bunu görüyor. Vatandaş Milliyetçi Hareket Partisi'nin duruşunu görüyor. En son yapılan kamuoyu araştırmalarında yüzde 20 gösteriyor. Bunun daha yukarıya gideceğine inanıyoruz. Yüzde 31 AKP, yüzde 20 MHP, bu geçici bir şey de değil. Bu durumu AKP gördü. Bunu nasıl kurtarırız buna uğraşıyor. Dokunulmazlıkları kaldırın diyor. Ama ertesi gün de Sayın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay diyor ki, 'Biz herkesle oturur konuşur müzakere ederiz'. Nedir bu? Ne anlarsınız? 'Herkesle görüşürüz' diyorlar. Her şey ortadadır." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Kılıç: 'Chp Şuanda AKP'nin Sol Versiyonu Haline Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement