MHP'li Tanrıkulu, Gündeme Dair Değerlendirmelerde Bulundu - Son Dakika
Politika

MHP'li Tanrıkulu, Gündeme Dair Değerlendirmelerde Bulundu

MHP\'li Tanrıkulu, Gündeme Dair Değerlendirmelerde Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile İzmir il binasında bir basın toplantısı düzenleyip, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

27.06.2013 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile İzmir il binasında bir basın toplantısı düzenleyip, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu yaptığı açıklamada, 'faiz lobisi' konusuna değinerek, "Son dönemde 10 milyar dolar para çıkmış. Faiz lobisi Başbakan ve çevresidir. Kimseyi aramaya gerek yok sağda solda. Başbakan ne zaman konuştuysa borsa düşmüş, faizler yükselmiştir, kurlar yükselmiştir. İktisatçı olmaya gerek yok bunun için" dedi.

Tanrıkulu açıklamalarının devamında, " Cizre'de birileri tek tip elbise giyiyor, araba kesiyor, TÜSİAD heyeti de orada halay çekiyor. Bunlar nerede yaşıyor, bu nasıl bir aymazlık? Bunlar hangi ülkenin sanayicisi, girişimcisi? Kerkük Türkmen Cephesi'nin iki numaralı insanı katlediliyor, hükümet yetkililerinden bir taziye, 'üzüldüm' mesajı duyamıyoruz. Esed'in düşmanlarından bir şey olduğunda Başbakan ağzını açıp taziye diliyor, Sünni şehitlerden bahsediyor, Alevi ve Sünni ayrımı yapıyor. Bu çirkin oyunları bozmak için siyaset yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarından da bahseden Tanrıkulu, MHP Genel Merkezi'nin Gezi Parkı ile ilgili araştırma başlattığını açıkladı. Tanrıkulu, "Çakma Gezi Parkı temsilcileriyle oturan, buluşan Başbakan'ın asıl konuşması, saygı duyması gereken kişiler; haklarını yedikleri, ifade ve kişisel özgürlüklerini çiğnedikleri o gençler olmalı. En önemli sosyal ve siyasal olayıdır Taksim Gezi Parkı olayları. Maalesef hükümet ve yerel yöneticiler orantısız güç kullanmışlardır. Asıl çıkarılması gereken ders, iktidar koltuğunu kaybetmemek için bu durumu ısrarla anlayamayan bugünkü iktidardır. Parti olarak olayın üç türlü boyutu olduğunu ve bu üç boyutun bir arada incelenmesini istiyoruz. Genel merkez olarak başlattık. Cumhurbaşkanı başka, bakanlar başka, vali başka, emniyet müdürü başka, Başbakan farklı konuşuyor" ifadelerini kaydetti.

"Başbakan'ın otoriter tavrı şiddetle eleştiriliyor. Bugün yapılan Brüksel toplantısında AB fasıl açacaktı. Ancak maalesef bir dahaki sonbaharın sonuna kadar bu görüşmelerin yapılmamasını söylediler" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: " Hükümet, 'ertelenmedi, fasıl açıldı' dedi ama işin aslı öyle değil. Başbakan'ın otoriter tavrı ve hukuk tanımazlığı sonuçta bizim EXPO ile ilgili müzakerelerimizin de zora girmesine neden olmuştur. Avrupalıların bize bakış açısını etkilediği için gerçek bir sıkıntı."

"YAZ SONU İTİBARİYLE TÜRKİYE'Yİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR"

Tanrıkulu, Türkiye'yi yaz sonu itibariyle zor günlerin beklediğini öne sürerek, "Yerli ve yabancı yatırımcı istikrar arar. Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirecek deniyordu. Ülkede istikrar falan kalmadı. Siyasi hırslar yüzünden bu hale getirilen ülke, ekonomik alanda da hızla itibar kaybetmektedir. Yaz sonundan itibaren ülkeyi ekonomik olarak zor günler beklemektedir. Biz bu yıl 2013 yılında kısa vadeli borç olarak 163 milyar dolar para ödeyeceğiz dışarıya. 60 milyar dolar cari açığımız var, belki daha fazla. 223 milyar kafadan bu ülkenin, hepimizin onda kuruş kuruş emeği olan para dışarıya transfer edilecek. Merkez Bankası döviz rezervleri de yetersiz kalacak maalesef. Mayıs sonu itibariyle kamunun borcu 546 milyar dolar. Her yeni doğan bebeğimiz 7 bin küsur dolar borçla doğuyor. Hedeflerin hiçbiri tutacağa benzemiyor" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu açıklamalarında ayrıca, PKK'nın yeniden geri dönme tehdidine de tepki göstererek, "Bir yandan terörist başı İmralı'da, yılanın başı da Kandil'den hükümeti ve TBMM'yi tehdit ediyor ve terör örgütünün geri döneceğini söylüyor. Kendilerine verdikleri sözün tutulmasını istiyor. Biz defalarca bu verilen sözlerin ne olduğunu ısrarla talep ettik ancak ortada bu sözlerin ayrıntılarını öğrenme şansımız olmadı. Bu iktidar yüce Türk milletine bu hesabı verecek" dedi.

"İktidarın şaşkınlıkla ne yapamaz duruma geldiği bir durumda, başlatmış olduğu mitingler" diyen Tanrıkulu, şunları söyledi: "Aklınca şark kurnazlığı yaparak partimizin bayrak ve simgelerini açması, partimizin dile getirdiği görüşlere yaklaşması bavul toplama zamanının giderek yaklaştığını gösteriyor. Evlere 'üç hilalli Osmanlı bayrağını asın' dedi. Göstermelik. Osmanlı Bankası'nı hatırlattı. Adı Osmanlı'ydı ancak sermayesi İngiliz ve Fransız hakimiyetine geçti. Bunların Osmanlılığı ancak Osmanlı Bankası kadar."

Tanrıkulu'ndan sonra söz alan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, İzmir'de toplantılar yapan Hüsamettin Cindoruk başkanlığındaki Milli Merkez Komitesi'nin MHP ve CHP'ye mektup göndermesine tepki gösterdi. Karataş, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Bazı siyaset eskileri, kötü namlarını unutarak kendilerini 'Milli Merkez' olarak sunmakta. Bu odaklar şunu bilmelidirler ki, Türk siyasetinde tek merkez vardır o da Türk milleti. Bu merkezin azami buluşma noktası da MHP. Derin bağlantıları bulunan siyaset baron ve simsarları da hadlerini aşarak MHP'siz bir Türkiye ve İzmir çabası içine girmişlerdir. MHP'ye rol biçme hak ve haddine sahip değildirler. Yani 'MHP, CHP, İP bir araya gelmeli bu hükümetten kurtulmak için birlikte hareket etmeli' dedi. Bu siyasi dinozorlar susmalı... Kimin haddine CHP ve MHP'ye böyle böyle yapacaksınız diyerek, onların politikalarına karışmak. Ne zannediyorlar kendilerini? Türk milleti siyaset yapmanıza izin vermemiştir, oturun oturduğunuz yerde." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Tanrıkulu, Gündeme Dair Değerlendirmelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini Kabul Etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini Kabul Etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi ve Vali Ünsal da heyete başarılar diledi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret
    13:43 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

  • HKP, AKP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerini eleştirdi
    13:42 HKP, AKP iktidarının İsrail ile ticari ilişkilerini eleştirdi

    Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, AKP'nin Filistin'deki katliamı kınar gibi görünürken İsrail ile ticari ilişkilerini artırdığını belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çolak, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarını ve insani yardımlara engel olmasını vurguladı. HKP olarak Filistin halkının katledilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e cevap verdi
    13:37 Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e cevap verdi

    Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kulüple ilgili söylediği sözlere karşılık düzenlediği basın toplantısında, "Hiçbir siyasi partinin başkanıyla ya da mensubu ile hiç ters düşmedim. Çünkü burada her siyasetten arkadaşımız var.

  • CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi
    13:34 CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi

    CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'nin merkezinde rezerv alan ilan edilmesine tepki gösterdi. Şahan, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un imzasıyla yapılan bu projenin Şişli ve İstanbul'a hangi deprem sorununa çözüm ürettiğini sordu.

  • Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı
    13:32 Adıyaman'da sigortalı çalışan sayısı deprem öncesi rakamları aştı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, afet öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının şu anda 82 bine çıktığını belirtti.


Advertisement