"Umuyoruz ki Bu Yasa Cumhurbaşkanı Tarafından Veto Edilir" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Umuyoruz ki Bu Yasa Cumhurbaşkanı Tarafından Veto Edilir"

"Umuyoruz ki Bu Yasa Cumhurbaşkanı Tarafından Veto Edilir"
07.02.2014 15:05  Güncelleme: 15:14

MHP'li Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Gül'ün, internet erişimiyle ilgili düzenlemenin yer aldığı yasayı veto etmesini umut ettiklerini kaydetti.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, internet erişimiyle ilgili düzenlemenin yer aldığı yasayı veto etmesini umut ettiklerini kaydetti.

Yeniçeri Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarının gazete, televizyon ve basını tek tipleştirmesinden sonra sosyal medyaya da el attığını ileri sürerek, Genel Kurul'da internet erişimiyle ilgili düzenlemeleri içeren yasanın TBMM'den geçtiğini anımsattı.

AK Parti'nin interneti de kendi görüş ve yaklaşımları bağlamında sansüre tabi tutmaya tam teşebbüs ettiğini öne süren Yeniçeri, "Umuyoruz ki basın ve ifade özgürlüğüne aykırı olarak çıkarılan bu yasa Cumhurbaşkanı Gül tarafından veto edilir. Sayın Gül kendisini göreve çağıranlara 'ben görevimin başında değil miyim' diyor. Görevinin başında olup olmadığını internet yasası önüne gittiği zaman anlamış olacağız" dedi.

Bu düzenlemeyle Türk milletinin internete girdiği andan itibaren toptan fişlenmiş olacağını öne süren Yeniçeri, bu durumun Kuzey Kore, Çin, İran ve Vietnam standartlarını benimsemek anlamına geldiğini savundu.

Yeniçeri, gazetecilerin, dershanelerle ilgili sorusu üzerine, dershanelerin birden ortadan kaldırılması ve kapatılmasının meydana getireceği boşluğun mevcut eğitim sistemiyle şu anda doldurulamayacağı kanaatini taşıdığını ifade ederek, "Bu melese en az  5 yıllık bir süreç içerisinde uygulamaya konulup, kademeli  bir biçimde bu dönüşümün gerçekleştirilmesi gerekiyordu.  Bunu bir iyi-kötü, ak-kara kavgası içerisine çekmenin de akıl dışı bir olgu olduğunun özellikle altını çiziyorum" yanıtını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Umuyoruz ki Bu Yasa Cumhurbaşkanı Tarafından Veto Edilir' - Son Dakika


Advertisement