MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, " İstanbul'un göbeğinde Şahintepe'de PKK yandaşları bir başka terör örgütü IŞİD'e baskın yaptığı haberleri basında yer aldı. Türkiye teksasa döndü, devlet otoritesi adeta yok edildi" dedi.
Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, basının terörist faaliyetleri yazmadığını iddia ederek, "Teröristin kapınızı çalmasını mı bekliyorsunuz? Güneydoğuda çok ciddi terörist faaliyet var ve vatandaşın da güvenliği tehdit altındadır" şeklinde konuştu.
Terör örgütüyle mücadeleden çözüm süreci bağlamında müzakereye geçişin, örgütün elini kolunu bölgede tamamen serbest bıraktığını öne süren Yeniçeri, AK Parti'nin, "bebek katili" ile İmralı'da yaptığı anlaşma gereği devleti adeta bölgeden çektiğini iddia etti.
Bölgeden şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini, PKK'nın baskın, araç yakma, yıkma, insan kaçırma ve yol kesme eylemlerine devam ettiğini öne süren Yeniçeri, "İstanbul'un göbeğinde Şahintepe'de PKK yandaşları bir başka terör örgütü IŞİD'e baskın yaptığı haberleri basında yer aldı. Bunu anlamak mümkün değil. Türkiye teksasa döndü, devlet otoritesi adeta yok edildi" ifadelerini kullandı.
Üzerinde AK Parti'nin amblemi olan beyaz bir kaşık ve sütle basın toplantısına katılan Yeniçeri, sütün içindeki kaşığı çıkardı ve "AK Parti sütten çıkmış ak kaşık hüviyetine girdi. Biz de kendilerini sütten çıkartalım ama nereye batacaklarını önümüzdeki süreçte göreceğiz" diye konuştu.
Olası bir genel affın amacının Öcalan'ı içeriden çıkarmak olduğunu savunan Yeniçeri, 2015 yılının, ya çatışmaların daha da şiddetleneceği ya da genel affın çıkacağı bir dönem olacağını öne sürdü.
Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nü kullanmayacağı açıklaması ile ilgili olarak da "Bu iktidar, postmodern bir iktidar, dünü inkar eden bir iktidar. Hep yeni Türkiye'den bahsediyor. Erdoğan 61 yaşında, 61 senedir eski Türkiye'de yaşıyormuş, şimdi yeni Türkiye'de yaşıyor. Biz geçmişi inkar edemeyiz, geçmişle gelişebiliriz. Erdoğan'ın Atatürk kompleksine tutulduğunu düşünüyorum. 'Bir Atatürk vardı bir de ben varım' diyor, böyle bir tavır içerisinde" ifadelerini kullandı. - TBMM
Son Dakika › Politika › MHP'li Yeniçeri Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.