HDP'nin de içinde bulunduğu dördüncü ittifakta bir parti çekilme kararı aldı! - Son Dakika
Politika

HDP'nin de içinde bulunduğu dördüncü ittifakta bir parti çekilme kararı aldı!

Millet ve Cumhur İttifakı'nın ardından yeni ittifaklar kurulmaya devam ediyor. Sosyalist Güç Birliği'nden sonra HDP'nin de içerisinde yer aldığı ve 7'li masa olarak adlandırılan dördüncü ittifakta bugün önemli bir gelişme yaşandı. Halkevleri, ittifaktan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

25.08.2022 19:48  Güncelleme: 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin seçim atmosferine girmesiyle birlikte yeni ittifaklar da şekillenmeye devam ediyor. Millet ve Cumhur'dan sonra üçüncü ittifak olarak ortaya çıkan Sosyalist Güç Birliği resmen kurulmuştu. Bu haberin ardından bir ittifak haberi de HDP cephesinden geldi.

YENİ İTTİFAKTA ÖNEMLİ GELİŞME

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri (HE) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) oluşturduğu partilerin yeni ittifak hazırlığında olduğu belirtildi. Ancak ittifakta bugün yeni bir gelişme yaşandı.

TOPLANTIYA KATILMADILAR

Bugün hem isim hem de yol haritasını belirlemek için bir araya gelen ittifak partilerinin toplantısına tüm partilerin temsilcileri katılırken, Halkevleri'nin temsilcileri katılmama kararı aldı.

İTTİFAKTAN ÇEKİLDİLER

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Halkevleri Örgütlenme Sekreteri Mustafa Eberliköse konuya ilişkin yaptığı açıklamada İstanbul'da yapılan toplantıya "çekildikleri" için katılmadıklarını, Halkevleri olarak kendi programlarını oluşturduklarını ve buna dair çalıştıklarını söyledi.

Eberliköse önümüzdeki günlerde konuya dair detaylı açıklamanın Halkevleri Başkanı Nebiye Merttürk tarafından bir söyleşiyle kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

HDP\'nin de içinde bulunduğu dördüncü ittifakta bir parti çekilme kararı aldı!

Son Dakika Politika HDP'nin de içinde bulunduğu dördüncü ittifakta bir parti çekilme kararı aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement