Milletvekilinin Otomobil Taksidini Danışmanına Ödettiği İddiası - Son Dakika
Politika

Milletvekilinin Otomobil Taksidini Danışmanına Ödettiği İddiası

Milletvekilinin Otomobil Taksidini Danışmanına Ödettiği İddiası

AK Parti Elazığ Milletvekili Balık: "İddialar düzmece olup, araç şahsımın hesabından nakit alınmıştır ve bu mahkemeye sunulmuştur" "Hakkımda asılsız olarak çıkan haberlerdeki suçlamaları kabul etmemekle beraber sorumluları hakkında her türlü cezai ve hukuki kanun yollarına başvuracağım" "Böyle çirkin.

19.11.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, "otomobilinin taksitlerini danışmanına ödettiği" iddiasının, "düzmece" olduğunu belirterek, "Araç şahsımın hesabından nakit alınmıştır ve bu mahkemeye sunulmuştur" dedi.

Balık, yaptığı açıklamada, sözkonusu iddialara ilişkin son günlerde yazılı  ve görsel basında ismi verilerek yayınlanan haberleri, "iftira" olarak niteledi.

Balık, ilgili şahsın 13 Ekim 2011'de 2. danışman olarak göreve alındığını, 1 Şubat 2013'te çıkış bildirimi yapılarak kendisiyle ve 15 Şubat 2013'te de TBMM ile bağlantısının kesildiğini aktardı.

Eski danışmanının 15 Ocak 2013 tarihinde, kendisinin Halkbankası hesabına 400 liralık havale yaptığını ve "...plakalı aracın kredisi için benden istediğiniz para" şeklinde bir işlem açıklaması bildirdiğini aktaran Balık, şöyle devam etti:

"Söz konusu hesap, hesap hareketi fazla olmayan sadece maaşımın yattığı bunun dışında hiçbir şekilde para yatırılmayan bir hesaptır. Banka yetkililerinin tarafıma olağan dışı 400 lira para yatırımı işlemini bildirmesiyle olaydan haberdar oldum. Bilindiği gibi hesap sahibinin bilgisi dışında herkesin hesabına para yatırılabilmektedir. Kaldı ki yanımda 16 ay çalışmış olan bir kişinin görevine son verdikten sonra böyle bir paranın bir kereye mahsus hesabıma yatırılması şahsın kötü niyetini ortaya koymaktadır."

"İyi niyetim nedeniyle hukuki bir işlem başlatmadım"

Daha sonra eski danışmanını çağırarak neden böyle bir davranışta bulunduğunu sorusunu yönelttiği ancak bir cevap alamadığına dikkati çeken Balık, hesabına yatırılmış olan 400 lirayı ilgili şahsa iade ettiğini ve kurumuna geri gönderdiğini söyledi.

Balık, iyi niyeti nedeniyle hukuki bir işlem başlatmadığını vurgulayarak, "Ancak kötü niyetli bu şahıs muhalefete mensup bir milletvekilinin yanında çalışmaya başladıktan sonra kendi planlamış olduğu çirkin senaryoyu, TBMM çatısı altında anlatarak siyasi geleceğime zarar vermek ve intikam almak istemektedir" dedi.

Eski danışmanının yalan beyanlarda bulunduğunu duyması üzerine gerekli hukuki süreci başlattığını bildiren Balık,  30 Ekim 2013'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Balık, savcılığın ilgili şahıs hakkında saygınlığı rencide edebilecek şekilde somut bir fiil istinadıyla "hakaret" ve hizmet nedeniyle "güveni kötüye kullanma" suçlarından iddianame düzenlediğini, ceza davasının ise halen Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ettiğini söyledi.

Yapılan haberlerle devam eden ve henüz sonuçlanmamış olan bir ceza kovuşturmasının gizliliğinin ihlal edildiğini dile getiren Balık, şunları kaydetti:

"Böyle çirkin bir saldırıyla, bu mesnetsiz iftiralarla şahsımın ve TBMM'nin zedelenmeye çalışılması, kirletilmeye çalışılması çok üzücü. Bu iddialar düzmece olup, araç şahsımın hesabından nakit alınmıştır ve bu mahkemeye sunulmuştur. Danışmanıma çok güvendiğim için hem para çekme yetkim hem de banka kartım şahsın elindeydi.

Hakkımda iftirada bulunan şahıs hakkında haksız ve mesnetsiz beyanları ve söz konusu iftiraya yönelik bir yılı aşkın bir süre önce şikayetçi olmam nedeniyle dava açılmış olmasına rağmen, her ne hikmetse bir yıl sonra ve seçime yakın bir zamanda söz konusu yalanlarla yazılı ve görsel medya üzerinden aleyhime bir algı operasyonu yürütülmektedir.

Aslen bu suçun mağduruyken hakkımda asılsız olarak çıkan haberlerdeki suçlamaları kabul etmemekle beraber sorumluları hakkında her türlü cezai ve hukuki kanun yollarına başvuracağım." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekilinin Otomobil Taksidini Danışmanına Ödettiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement