Mısırlıoğlu'dan Başkan Adaylarına Tepki - Son Dakika
Politika

Mısırlıoğlu'dan Başkan Adaylarına Tepki

Mısırlıoğlu\'dan Başkan Adaylarına Tepki

Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı “Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıyla Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

07.02.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı "Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıyla Buluşuyor" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe HDP Büyükşehir Belediye Başkan adayları Pınar Türk, Osman Özçelik, Ak Parti Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak Belediye Eş Başkan Adayı Coşkun da davet edildi.

Ahmet Piriştina Kent Arşiv ve Müzesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Pervin Mısırlıoğlu, başkan adaylarının saat 10: 00'daki toplantıya zamanında gelmemelerine tepki gösterdi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın toplantıya geleceğini kesin olarak taahhüt ettiğini belirten Mısırlıoğlu, "Binali Yıldırım yok. Neden olmadığına dair bir haber verilmedi" dedi.

Mısırlıoğu, bu arada katılımcılar arasında "Tüm partilerin başkan adayları bir arada olmalı mı" başlığıyla bir referandum yaptı. Katılımcıların hepsinin el kaldırması üzerine, "Acaba biz genel bir hata mı yapıyoruz düşüncesiyle referanduma gitmek zorunda kaldım" dedi.

Toplantıya gecikmeli olarak katılan HDP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları Pınar Türk, Osman Özçelik de "Vekillerin koltukları boş, onların koltuklarına biz oturalım" diyerek tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel başkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de toplantıya ilk defa katıldı. Toplantıda konuşma yapan Kürkçü, yerel seçimlerin genel seçim karakteri kazandığını belirterek iktidarın uygulamalarını eleştirdi. Mersin milletvekili olduğunu anlatan Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkın yüzde 80'i nükleer tesis yapılmasına karşıdır. Japon endüstrisinin başa çıkamadığı bir kaza sonrası Pasifik bölgesini etkisine alan bir kıyametin sonu oldu. Bundan halkımız rahatsız. Ama Başbakan sadece bu anlaşmayı bir atom bombasına sahip olma gücünü elinde bulundurmak için yapacak. Bu santral herşeyi geri dönüştürülmeyecek şekilde değiştirecek. Mersin'de bir referandum yapılmalıydı 'Halk bunu istiyor mu' diye. Bu konunun çözülmesi gerekiyor."

"İzmir'de ön yargıları kırmaya geliyoruz. Herşeyden önce kadınların yönetime katılması isteğiyle geliyoruz" diyen Pınar Türk de, seçimi kazanacaklarına inandıklarına söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mısırlıoğlu'dan Başkan Adaylarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement