Nihat Matkap: "Türkiye Yalnızlaşıyor" - Son Dakika
Politika

Nihat Matkap: "Türkiye Yalnızlaşıyor"

Nihat Matkap: "Türkiye Yalnızlaşıyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Halkın düzeyine indiğimiz zaman yoksullaşan bir Türkiye ile karşı karşıyayız" dedi.
Matkap, seçim sürecine destek vermek için Uşak'a ziyarette bulundu."

29.11.2013 17:34

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Halkın düzeyine indiğimiz zaman yoksullaşan bir Türkiye ile karşı karşıyayız" dedi.

Matkap, seçim sürecine destek vermek için Uşak'a ziyarette bulundu. Nihat Matkap, Uşak CHP il teşkilatı ile birlikte ülke gündemine dair iki önemli konu hakkında açıklama yaptı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin dış politikasını değerlendiren Matkap, şunları belirtti; "Dünyada aralarında en büyük husumetlerin bulunduğu ülkeler arasında dahi barış rüzgarları eserken ne yazık ki Türkiye yalnızlaşıyor. Daha önce Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa arasında bir köprüydü. Ama şimdi yalnızlaşan bir ada haline dönüştü. Bütün komşularımızla kavgalı hale geldik. ABD hükümetinin yıllardır husumet içerisinde olduğu İran'la bile ilişkilerini düzeltme sürecine girdiği şu dönemde bile Türkiye yalnızlığa itildi. Bizden 50 yıl geride olan Mısır bile büyükelçimizi geri gönderdi. Bunun tek bir sebebi var o da hükümetin ideolojik hırslarına teslim olmasıdır. Ayrıca, El Kaide örgütü ile ittifak halinde olunması bu yaşananlara sebeptir. Basından bilindiği gibi, Konya'da havan mermileri imal eden bir atölyedeKİ mühimmatlar, Türkiye'nin yol göstericiliği ile Suriye'ye geçiriliyor."

TÜRKİYE YOKSULLAŞIYOR

Türkiye ekonomisini değerlendiren Matkap, sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomimiz çok parlak gösterilmekte. Bundan 3 yıl önce kredi kartları ile yapılan borçlanmaların taksitli miktarı 19 milyar düzeyindeydi. Yüzde 147'lik artışla bugün bu rakam 48 milyar seviyesine geldi. Tüketici kredilerinin miktarı 129 milyar iken bugün bu rakam 241 milyara yükseldi. Ekonomide bahar sadece borsada esiyor. Ama halkın düzeyine indiğiniz zaman yoksullaşan bir Türkiye ile karşı karşıyayız."

Toplantının ardından basına kapalı devam eden bölümde ise aday adayları ve partililerle birlikte görüşmeler devam ediyor. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Nihat Matkap: 'Türkiye Yalnızlaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement