Numan Kurtulmuş, CHP Grubunu Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Numan Kurtulmuş, CHP Grubunu Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM'de siyasi partileri ziyaret ederek CHP Grubunu ziyaret etti. Görüşme sonrasında Kurtulmuş, Meclisi önemli gündem beklediğini belirterek, Türkiye'nin ikinci yüzyılına yakışır bir parlamento olması için çalışacaklarını ifade etti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise verimli bir toplantı yaptıklarını kaydederek, halkın kaliteli yasama ve müzakere istediğini belirtti.

06.06.2023 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Numan Kurtulmuş'tan CHP ziyareti sonrası açıklama

ANKARA - AK Parti Genel Başkanvekili ve AK Parti İstanbul milletvekili Numan Kurtulmuş TBMM'de siyasi partileri ziyaret ediyor.

Kurtulmuş, CHP grubunu ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Grup başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Grup Başkanvekilleri de hazır bulundu. Kurtulmuş'u CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP grup Başkanvekilleri Burcu Köksal ve Ali Mahir Başarır karşıladı.

Kurtulmuş görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Meclisi önemli gündem beklediğini belirterek, 28. Dönem Parlamentosu'nun Türkiye'nin ikinci yüzyılına yakışır bir parlamento olması için çalışacaklarını ifade etti. Kurtulmuş, "Önümüzdeki dönemde işbirliği içinde gayretli, fedakar bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi hep birlikte ileriye taşıyacağız diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, verimli bir toplantı yaptıklarını kaydederek, "Bir genel mutabakat üzerinde vardığımız çok net konu var. Halkımız bu Parlamento'dan kaliteli yasama istiyor, halkımız Parlamento'da müzakere istiyor, münakaşa hoş görüyor ama Parlamento'ya şiddeti yakıştıramıyor" şeklinde konuştu.

Can Atalay'ın tutuklu olmasına işaret eden Özel, "Yarın yapılacak seçimlerin dahi milletvekilinin ki partisi tarafından aday gösteriliyor, Meclisin Başkanlığı'na aday olabilip, cezaevinden çıkmaması kabul edilemez. Milletin verdiği görevden sonra bu konuda nasıl bazen yargıya yürütmenin müdahalesini eleştiriyorsak, bugün yargının yasamaya müdahalesi 600 milletvekili olarak karşısında dimdik durmalıyız" diye konuştu.

Kurtulmuş, bütün siyasi partileri ziyaret edeceğini söyleyerek, "Bu Meclis Türkiye yüzyılının ilk Meclisi. Bizim amacımız siyasi partiler olarak farklı düşüncelere sahip olsak da Türkiye'nin ortak hedeflerine kenetlenmeyi başaran bir Meclis olmaktır" ifadelerini kullandı.

Akçay, yaptığı konuşmada, "Türkiye yüzyılının başladığı günlerde TBMM Başkanlığı'nı yürütecek olması ayrı bir anlam taşımaktadır" diye konuştu.

Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı ve Başkanvekilleri ile MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kalaycı ve İsmail Faruk Aksu'yu ziyaret etti.

Numan Kurtulmuş, CHP Grubunu Ziyaret Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Numan Kurtulmuş, CHP Grubunu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'
    18:17 Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'

    Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Halit Doğan, trafik sorununu çözmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement