Odatv Davasının 6. Duruşması Başladı - Son Dakika
Politika

Odatv Davasının 6. Duruşması Başladı

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 6.duruşması başladı.

03.01.2012 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 6. duruşması başladı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi.

Davanın tutuklu sanıklarından Kaşif Kozinoğlu ise cezaevinde rahatsızlanarak 12 Kasım'da hayatını kaybetmişti.

Bir önceki celsede savunması yarım kalan Soner Yalçın'ın avukatı Hüseyin Ersöz savunmasını tamamlamak için söz aldı. Avukat Ersöz, soruşturma kapsamında yapılan aramalarda bazı bilgisayarlardan ele geçirilen dijital belgeler hakkında değişik üniversiteler tarafından hazırlanan bilirkişi raporlarını mahkemeye sundu.

Raporların içeriğine değinen avukat Ersöz, "raporlar ile tespit edildiği üzere bilgisayar korsanlığı ürünü olan hukuka aykırı bu dokümanlara dayanarak, müvekkillerimizin hürriyetlerinin kısıtlanması mümkün değildir. Eğer, mahkemeler bu evrakları gerçek gibi kabul ederse, manzara salondaki gibi olur" dedi.

Ersöz, sanıklardan elde edilen söz konusu dijital dokümanların hiçbir çıktısının bile alınmadığını ve kullanıcılar tarafından hiçbir erişimin olmadığını ifade ederek, bu dokümanların bilgisayarda silinmiş olarak bulunduğunu belirtti.

Siber Suçların Türkiye'de çok iyi bilinmediğini ifade eden Ersöz, bu konuda doğru kararın verilebilmesi için Türk hukukunun da adli bilişim uzmanlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Savunmasını tamamlayan avukat Hüseyin Ersöz'ün ardından duruşma, tutuklu sanık Barış Terkoğlu'nun savunmasıyla devam ediyor.

Bu arada, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Odatv Davasının 6. Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement