Oktay Vural: "Utanç Verici Bir Tablo" - Son Dakika
Politika

Oktay Vural: "Utanç Verici Bir Tablo"

Oktay Vural: "Utanç Verici Bir Tablo"

PKK'nın rehin tuttuğu 8 kamu görevlisini serbest bırakmasını değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Ortay Vural, "Bu tablonun Habur'daki devlet töreniyle karşılamadan ne farkı var?" dedi.

14.03.2013 15:22

PKK'nın rehin tuttuğu 8 kamu görevlisini serbest bırakmasını değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Ortay Vural, "Bu tablonun Habur'daki devlet töreniyle karşılamadan ne farkı var?" dedi.

MHP Amasya İl binasında düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın serbest bıraktığı 8 kamu görevlilerinin teslimiyle ilgili basında çıkan görüntüleri yorumlayıp, Amasyalı Uzman Çavuş Zihni Koç'un göz göze geldiği teröristle tokalaşmadığına dikkat çeken Oktay Vural, "Ey hükümet, sen bu Amasyalı askerin gösterdiği bu tepkiyi bile gösteremeyecek kadar aciz durumdasın. ve ne yazıktır ki onu bu duruma düşürdünüz. Kılınız kıpırdamadı. ve PKK'nın bu kamu görevlilerini teslimi PKK'nın siyaseten bir şov alanına dönüştürüldü. ve bunun üzerinde Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcıları konuşuyor. Nasıl devlet yönetiyorsunuz? Biraz boynunuzu bükün. Ben ne kadar acz içerisinde kaldım ki, Tokat Reşadiye'de 7 askerimi öldürenin ellerinde bu kamu görevlilerinin teslimi ile ilgili hususu millete bir umut tablosu olarak sunuyorum. Bu tablonun Habur'daki devlet töreniyle karşılamadan ne farkı var? Bunun üzerinden AKP çözümü pazarlıyor" diye konuştu.

Teslim edilme görüntülerini "Utanç verici bir tablo" olarak değerlendiren Vural, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin namusu ve şerefi olan askerlerimiz, kaymakamlarımız terör örgütü PKK tarafından kaçırılıyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün PKK terör örgütüyle birlikte beraber o kişilerin bize emanet edilmiş, Türk milletine emanet edilmiş bu kamu görevlilerini PKK'nın himmetine bırakıyor. Ne kadar utanç verici bir tablodur ki gazetelerde, televizyonlarda PKK terör örgütünün paçavraları altında kamu görevlilerimizin resimleri çekiliyor ve pazarlanıyor. Bu devlet için bir zuldür ve Beşir Atalay kalkıp utanmadan, sıkılmadan bunun bir jest olduğunu söylüyor. Sen kim oluyorsun? Kendini ne zannediyorsun? PKK terör örgütünü devlet statüsüne dönüştürüp acz içerisinde bıraktınız bu devleti. Böyle devlet yönetimi olmaz. Bugün terör örgütü PKK'nın paçavraları altında benim kamu görevlilerimi teslim almak için devletin görevlileri gidiyor. Bu ne illettir. Bu ne zillettir. Şehit cenazeleri geldiği zaman 'bu cenazeler verilmesin' diye basına askı uygulayanlar bugün PKK terör örgütünün bu kamu görevlilerimizi bir politika aracı olarak kullanmasına, bir şov aracı olarak kullanmasına izin veriyor. Tablolara bakın. O kadar utan verici bir tabloyla karşı karşıyayız ki. Tokat Reşadiye'de 7 askerimizin şehit edilmesi emrini veren terörist, devlet bunun ayağına gidiyor. Devlet bununla ilgili kamu görevlilerinin teslim töreni resimlerini medyada yayınlanmasını sağlıyor ve PKK pazarlanıyor. Utanmadan, sıkılmadan Beşir Atalay diyor ki 'jest yapmışlar' şu işe bakın" şeklinde konuştu.

SÜPER KUPA TEMENNİSİ

Amasya Üniversitesi'nde katıldığı bir programda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan Galatasaray ile UEFA Avrupa Ligi'nde ilk 8'e kalma şansı olan Fenerbahçe'nin her iki kupayı da kazanıp Süper Kupa finali oynamasını temenni ettiğini anlatan MHP Grup Başkan Vekili Vural, şöyle konuştu:

"Bunları başarabilmeliyiz. Başarmalıyız. Türkiye'nin bir başarı öyküsüne ihtiyacı var. Sinmiş, sindirilmiş, PKK terör örgütü karşısında ezdirilmiş bir millete karşılık şüphesiz bir başarı öyküsünü oluşturmakta büyük fayda var. Yakışır. Niye İngiliz takımları bu konuda beraber birlikte Süper Kupa'yı oynuyorlarsa, İspanya takımları oynuyorlarsa, ben Türkiye'de bu takımlarında inşallah kupada, kupaları kazanarak Süper Kupa'da bir derbi heyecanını orada yaşatsınlar istiyorum. Bakalım artık. Sonuçta top sahada, yeşil sahada oynanacak. Ben bu vesileyle hem Galatasaray'ı kutluyorum hem de Fenerbahçe'ye de bugün başarılar diliyorum."

Oktay Vural, beraberinde MHP Amasya İl Başkanı Fatih Coşar, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Mermer ve partililerle birlikte esnaf ziyareti yaptı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Oktay Vural: 'Utanç Verici Bir Tablo' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement