ORC'nin 4 İlde Yaptığı Seçim Anketi - Son Dakika
Politika

ORC'nin 4 İlde Yaptığı Seçim Anketi

Tekirdağ, Edirne, Mersin ve Adana'da yapılan seçim anketinde; 2 ilde MHP, 1 ilde CHP, 1 ilde de AK Parti'nin ipi göğüslediği sonucu ortaya çıktı.

18.03.2014 08:25  Güncelleme: 15:23

Yerel seçimler öncesi nefesler tutulurken anket şirketleri de araştırmalarını yoğunlaştırdı. Liderlerin meydanlarda partileri için oy istediği şu günlerde vatandaşlar da tercihlerini belirlemeye başladı.

ADANA'DA HER ŞEY OLABİLİR

ORC Araştırma Şirketi; Tekirdağ, Çorlu, Edirne, Mersin ve Adana illerini kapsayan kamuoyu yoklamasının sonuçlarını açıkladı. MHP'nin kalesi büyükşehirlerden biri olarak gösterilen Adana'da AK Parti, CHP ve MHP arasında kıran kırana bir seçim yarışı yaşanıyor. Bu kentte yaşayanların yüzde 32'si tercihini MHP'den yana kullanacağını belirtirken, AK Parti'yi destekleyenlerin oranı yüzde 30.5 olarak belirlendi. Adana seçmeninin yüzde 27.1'i ise tercihini CHP'den yana kullanacak.

CHP, EDİRNE'DE ÇOK RAHAT

Trakya'da CHP'nin kazanacağına kesin gözüyle bakılan büyükşehirlerden biri olan Edirne'de AK Parti adayının kazanması zor gibi gözüküyor. CHP adayı Recep Gürkan'ın yüzde 44 ile ilk sırada yer aldığı Edirne'de AK Parti adayı Ahmet Günşen'e destek yüzde 31.4 olarak belirlendi.

MERSİN'DE KIRAN KIRANA YARIŞ

Mersin de seçim yarışının kıran kırana yaşandığı büyükşehirlerden biri. MHP'nin yüzde 31.6 ile ilk sırada yer aldığı Mersin'de CHP adayı yüzde 29.1 ile ikinci sırada, AK Parti adayı ise yüzde 24.7 ile üçüncü sırada yer aldı.

AK PARTİ TEKİRDAĞ'DA ÇIKIŞTA

Tekirdağ'da 30 Mart yerel seçimleri için AK Parti'nin büyük bir çıkış yakaladığı gözlendi. AK Parti adayı Mustafa Yel ile CHP adayı Kadir Albayrak arasında geçecek yarışta Yel'in rakibi Albayrak'tan az da olsa önde olduğu sonucu ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın önemli ilçelerinden biri olan Çorlu'da ise CHP adayının az bir farkla önde olduğu belirlendi.

ORC\'nin 4 İlde Yaptığı Seçim Anketi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika ORC'nin 4 İlde Yaptığı Seçim Anketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • ahmet aydın: Biji Biji HDP/BDP 14 96 Yanıtla
  • ESSAT REİSSS: A K P SEÇİM SONUNDA SÜPRİZ YAPACAK..MİLLET KAOS İSTEMİİYOR A K P NİN OYLARIDA ARTIYOR....BU 4 İLİDE A K P SON NEFESTE ALACAK AHANDA GÖRÜNN... 21 38 Yanıtla
  • erdal: adanayı mhp alırsa yazık olur. yıllardır hizmet gelmiyor. köy gibi kaldı adana. gerçi bir söz vardır hakedildiğin gibi yönetilirsin. 31 24 Yanıtla
  • ÇAYCUMALI YİĞİT: TEKİRDAĞ VE ÇORLUDA C.H.P. VEYA M.H.P.. 36 18 Yanıtla
  • timur: akp ve mhp arasinda gececek bu secim. chp teror ve sokak olaylarini destekledigi icin turk milleti chp yi sandiga gomecek 32 20 Yanıtla
  • ata celebi: Oglunun rusvetlerini aklamak icin ulkemizi rezil eden BU BASBAKANA YAZIKLAR OLSUNNNN ya 31 18 Yanıtla
  • baygol: Arkadaşlar Mersin de Mhp için daha rahat geçecek. Ben bu düşüncemi destekleci açıklamamı da yapayım da bazılarından farkımız olsun. En batıdan anamurdan başllıyorum Mhp li belediye, geçtim bozyazı Mhp li belediye, geçelim gülnar mhp li belediye, geçelim silifke mhp li belediye, geçelim erdemli, mhp li belediye, geçelim çamlıyayla mhp li belediye, geldik tarsus mhp li belediye, merkez ilçenin en büyüğü toroslar da mhp li belediye. geriye ne kaldı. aydıncık ve mut akp akdeniz ve mezitli chp. hesap ortada arkadaşlar. 34 15 Yanıtla
  • ata celebi: Bugune kadar ailece oyumuuzu hep akpartiye verdik HARAM OLSUN INSALLAH. .. 32 14 Yanıtla
  • Vatandaş: Şansınız yok Akp Bdp, Atatürk ruhu uyanmışdır . 25 20 Yanıtla
  • SIRNAK73: CHP,de Oy Patlaması Yaşanacak Akdeniz, Ege ,Trakya İllerin Tamamını CHP Alacaktır.!! 22 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement