Ortahisar Belediyesi meclis başkanvekilleri İsrail'in saldırılarını kınadı - Son Dakika
Politika

Ortahisar Belediyesi meclis başkanvekilleri İsrail'in saldırılarını kınadı

Ortahisar Belediyesi meclis başkanvekilleri İsrail\'in saldırılarını kınadı

Ortahisar Belediyesi meclis başkanvekilleri, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

17.05.2021 14:48  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortahisar Belediyesi meclis başkanvekilleri, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında, nisan ve mayıs ayı gündemlerinde yer alan maddeler görüşüldü.

Toplantıda, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarına değinen Genç, Filistin halkına yapılan zulmü kınadı.

Daha sonra mecliste AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzaladığı bildiriyle İsrail'in Filistin'deki saldırıları kınandı.

İsrail'in, Kudüs'teki savunmasız durumda bulunan Müslümanlara yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikalar ve yüzlerce masum çocuğun, sivil vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan ateşli saldırıların, insani değerler ve ibadet özgürlüğünü hiçe sayan bir tutum halini aldığı belirtilen bildiride, "İslam aleminin ilk kıblesi olan kutsal mekanımız Mescid-i Aksa'da ve çevresindeki sivillere yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları nedeniyle İsrail'i şiddetle kınıyor ve kendilerini insan haklarını tanımaya, insan olmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Bildiride, İsrail'in ırkçı ve faşist tutumunu bir kenara bırakması gerektiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Uzun yıllardır, Filistinli sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiren İsrail, ırkçı ve faşist tutumunu bir kenara bırakmalı ve uluslararası hukuka saygı göstermelidir. Dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen protestolara kayıtsız kalan İsrail'in şımarık tavrı hiçbir şekilde kabul edilemez. Birleşmiş Milletleri, sorunu insan hakları ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde değerlendirerek bir an önce somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Tüm dünyanın gözleri önünde, sivillerin oturduğu binaları vuran, kadın ve çocukları öldüren İsrail'in Filistin halkına yönelik işgalci politikası bir daha tekrarlanmamak üzere son bulmalı ve çözüme kavuşturulmalıdır. Ortahisar Belediye Meclisi olarak, İsrail zulmüne maruz kalan Filistin halkının ve Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtiyor, özgürlük, bağımsızlık ve insan hakları mücadelesi veren Filistin halkının her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ortahisar Belediyesi meclis başkanvekilleri İsrail'in saldırılarını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement