OSB'lere ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda (2) - Son Dakika
Politika

OSB'lere ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda (2)

OSB\'lere ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu\'nda (2)

AK PARTİ'Lİ ÖZÇELİK'TEN 'ÜÇ DÖNEM' MESAJI TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

03.04.2023 21:49  Güncelleme: 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK PARTİ'Lİ ÖZÇELİK'TEN 'ÜÇ DÖNEM' MESAJI

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Genel Kurul, günlük çalışmalarını tamamlamak üzereyken, birleşim kapanmadan önce TBMM Katip Üye ve AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik söz aldı. AK Parti de 5 dönem milletvekilli yapan ve aynı zaman da AK Parti'nin tüzüğüne göre, 'üç dönem' kuralına takılan Özçelik, 27'nci dönemin sonuna gelindiğini belirtti.

Özçelik uzun uzun vekilliğini anlattı, TBMM'de aldığı görevlerden bahsederek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sizlerle görev yapmanın güzelliğini ve mutluluğunu yaşadım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Başkanlık Divanı'nda görev yaptığımız, Haydar Akar Başkanıma sizlerin iyi dilekleri gibi; 'ailesi, akraba ve dostlarıyla beraber sağlıklı, huzurlu ve mutluluklarla dolu nice ömürler dilerim.' 5 dönem vekilliğimin yaklaşık 13 yılında, 6 meclis başkanı ve 21 meclis başkan vekiliyle Divan'da çalışma imkanı ve fırsatı buldum. Divan'da, Genel Kurul çalışmalarında ve Divan arkasında çetin müzakerelerde katkı koymaya çalıştım. Küçük bir vilayette uzun süre siyaset hem zordu hem kolaydı. Birçok kere, arkadaşlar, bunu nasıl başardığımı sordular; 'Uzun mevzu olur ama heyecanla ve severek yapmak işin özü dedim.' Burdur; 11 ilçesi, 4 beldesi, 194 köyüyle hemşehrilerimle bütünleştiğim bir şehir oldu. İlini ihmal etmeyen bir vekillik yaptım. Hiçbir hemşehrim, 'seçildi, gitti, bir daha gelmedi' diyemedi, diyemez" dedi.ÜÇ DÖNEM MESAJIÜç dönem kuralına takılan AK Parti'li yaklaşık 57 milletvekilinden biri olan Özçelik, yeniden milletvekili olmak istediğini vurguladı. 'Burdur beni yeniden istiyor' mesajı veren Özçelik, "2001 yılında kıymetli Cumhurbaşkanımın elinden aldığım Kurucu İl Başkanı yetki belgesiyle aktif siyasete başlamıştım. Önümüzdeki dönemde Rabbimin inayetiyle, Cumhurbaşkanımızın ve büyüklerimin takdirleriyle, Burdur halkının teveccühü, destekleriyle, devamla, yeniden görev yapma arzusundayım, Cumhurbaşkanımla yeni dönemde bu onuru yaşamak istiyorum" ifadelerini kullandı.AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in sözleri, milletvekilleri arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'üç dönem kuralını işletmeyin' mesajı olarak yorumlandı.MECLİS BAŞKANVEKİLİ AKAR VEDA ETTİ

Oturumu yöneten CHP'li Meclis Başkanvekili Haydar Akar, "27'nci Dönemdeki son oturum Başkanlığımı gerçekleştirmiş bulunuyorum. Yaklaşık 3 yıldır yürütmüş olduğum başkanvekilliği görevim süresince görev yaparken Anayasa'ya, İç Tüzük ve yasalara uygun olarak hareket etmeye azami titizlik gösterdim, bu konuda her zaman hassas olmaya çalıştım. Hepimiz insanız, hatamız, kusurumuz olabilir; yoğun çalışmalar sırasında eğer bir hatamız olduysa, istemeyerek kırdığım arkadaşlarım olduysa kusurumuza bakmasınlar lütfen. 12 yıl bu kutsal çatı altında görev almış bir arkadaşınız olarak sizlerle beraber olmaktan gurur duyduğumu, milletvekilliğimi ve başkanvekilliği görevimi sonlandırırken gelmekte olan 28'inci Dönem ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında görev alacak olan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Hoşça kalın" diyerek birleşimi kapattı.

Besti KARALAR/ANKARA, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika OSB'lere ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement