Pakistan Milli Günü Resepsiyonu - Son Dakika
Politika

Pakistan Milli Günü Resepsiyonu

Pakistan Milli Günü Resepsiyonu

Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Milli Günü resepsiyonunda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle ilgili konsept değişikliği konusunda, "Biz diyaloğu ve müzakereyi halkımızla yapacağız."

23.03.2012 22:37

Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Milli Günü resepsiyonunda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle ilgili konsept değişikliği konusunda, "Biz diyaloğu ve müzakereyi halkımızla yapacağız. Muhatap bizim halkımızdır" dedi.

Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Milli Günü, resepsiyonla kutlandı. Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Haroon Şukat ve Uzma Haroon tarafından Swiss Otel'de verilen resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. Resepsiyona Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve Saadet

Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da iştirak etti.

Resepsiyonda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, Pakistan ile Türkiye halklarının birbirlerini çok sevdiğini belirtti. Arınç, "Umuyorum ki, yakın gelecekte Pakistan iç ve dış tüm sorunlarını çözecek. Daha güçlü bir devlet, ekonomisi daha gelişmiş bir ülke, halkı daha mutlu bir ülke olarak, yoluna devam edecek" diye konuştu.

Pakistan'ın Türkiye ile ilişkilerine değinen Arınç, "Dış politikada hiç bir ayrımız yok, iç politikada Türkiye ile Pakistan halkları arasında hiç bir sorun yok. Biz Türkiye'nin ne kadar güçlenmesini ve söz sahibi olmasını istiyorsak, Pakistan'ın da aynı şekilde güçlü bir devlet olmasını özlemle, hasretle bekliyoruz" dedi.

Yakın zamanda Türkiye ile Pakistan arasında uçak seferlerini başlatacaklarını müjdeleyen Arınç, "İnşallah yakın zamanda Türk Hava Yolları'nın Lahor'a direkt uçak seferlerini başlatacağız. Şu anda sadece Karaçi'ye, İslamabad'a seferlerimiz var. Ama Pencap 85 milyon nüfusuyla büyük bir bölge ve oraya çok yoğun bir talep var. Uçak seferlerinin başlamasıyla da iki ülke arasındaki yakınlığı bu vesileyle biraz daha güçlendirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİMLER DEĞİŞSE BİLE BİZİM DOSTLUĞUMUZ BAKİ"

Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise, Türkiye ile Pakistan arsındaki dostluğun devletten devlete değil, halktan halka olduğunu kaydederek, "Yönetimler değişse bile bizim dostluğumuz baki. Hatırlayınız, Cumhurbaşkanımız Kenan Evren iken de, ilişkilerimiz çok iyiydi. Cumhurbaşkanımız değiştikten sonra da Turgut Özal döneminde de ilişkilerimiz iyi oldu. Hiç bir dönem yoktur ki, bizimle Pakistan arasındaki ilişkinin seviyesi alt seviyeye geçsin" dedi.

İki ülkenin de jeopolitik konum bakımından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Yılmaz, her iki ülkenin de terörle mücadele ettiğini söyledi. Yılmaz, "Kabul etmeliyiz ki, terör insanlık suçudur. Her devletin bunu böyle kabul etmesi lazım ve terörle mücadele, artık tek devletin mücadelesi ile üstesinden gelinebilecek bir durum da değildir. Terörizm en kısa sürede sonlandırmanın yolu, uluslararası işbirliğini çoğaltmaktır" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele ile ilgili olarak yeni bir konseptin olup olmadığı hakkındaki soru üzerine Bakan Yılmaz, "Biz diyalogu ve müzakereyi halkımızla yapacağız. Muhatap bizim halkımızdır. Bir, özgürlükleri arttıracağız, demokrasinin seviyesini yükselteceğiz ama terörle mücadeleden de zerre kadar ödün vermeyeceğiz. Bu geçmişte de böyleydi, bugün de böyle" diye konuştu.

Diyaloğun bir siyasi parti ile mi kurulacağı sorusuna ise Yılmaz, öyle bir muhatap olduğu taktirde muhakkak çok iyi olacağını söyleyerek, "O bölgede birinci parti, AK Parti. Biz bundan dolayı halkımızı muhatap alıyoruz, almaya da devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Pakistan Milli Günü Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement