PKK'dan kaçan 2 terör örgütü mensubu Habur Sınır Kapısı'nda teslim oldu - Son Dakika
Politika

PKK'dan kaçan 2 terör örgütü mensubu Habur Sınır Kapısı'nda teslim oldu

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen ikna çalışmaları sonucu, PKK'dan kaçan 2 terör örgütü mensubu, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na gelip, teslim oldu. İkna çalışmalarını yürüten Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, örgüt mensuplarının Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtti. Teslim olan örgüt mensuplarının L.K. ve H.B. olduğu ve 2012 ve 2016 yıllarında PKK/KCK tarafından kırsal alana götürüldükleri tespit edildi. L.K. ve H.B., Erzurum'a getirilerek emniyette ifadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. Sorgularının ardından adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldılar.

14.09.2023 14:52  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanlığı koordinesinde yürütülen ikna çalışmaları sonucu, PKK'dan kaçan 2 terör örgütü mensubu, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na gelip, teslim oldu.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu, PKK'dan kaçan 2 örgüt mensubu Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgüt mensubu L.K.'nin 2016, H.B.'nin ise 2012'de PKK/KCK tarafından kırsal alana götürüldüğü belirlendi. Erzurum'a getirilerek emniyette alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen L.K. ve H.B, sorguarının ardından adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı. (DHA)

PKK\'dan kaçan 2 terör örgütü mensubu Habur Sınır Kapısı\'nda teslim oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika PKK'dan kaçan 2 terör örgütü mensubu Habur Sınır Kapısı'nda teslim oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement