Putin: Belarus'a saldırmak Rusya'ya saldırmak anlamına gelir - Son Dakika
Politika

Putin: Belarus'a saldırmak Rusya'ya saldırmak anlamına gelir

Putin: Belarus\'a saldırmak Rusya\'ya saldırmak anlamına gelir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ne hitap ederek, Belarus'a saldırmanın Rusya'ya saldırmak anlamına geleceğini belirtti. Putin, Polonya ve diğer Avrupa Birliği üyelerinin endişelerini dile getirmesinin ardından, Wagner askerlerinin Belarus'a gelişi ve Belarus ordusuyla ortak tatbikatları hakkında konuştu. Belarus Savunma Bakanlığı ise Wagner grubu askerleriyle ortak tatbikat düzenlendiğini duyurdu ve bu tatbikatın Belarus ordusunun modernizasyonu ve eğitimi için bir fırsat olduğunu belirtti. Polonya ise sınır güvenliğini artırmak üzere önlemler aldı.

22.07.2023 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ne videokonferans yoluyla hitap etti. Putin, "Belarus Birlik Devleti'nin bir parçasıdır. Belarus'a saldırmak Rusya Federasyonu'na saldırmak anlamına gelecektir" dedi. Putin'in açıklamaları, Wagner askerlerinin Belarus'a gelişi ve Belarus ordusuyla ortak tatbikatlarına ilişkin Polonya ve diğer Avrupa Birliği üyelerinin endişelerini dile getirmesini ardından geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ne hitabında, "Polonyalı liderler, muhtemelen NATO şemsiyesi altında bir tür koalisyon kurmayı ve Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahale ederek, kendileri için daha büyük bir parça koparmayı, inandıkları gibi tarihi topraklarını bugünkü Batı Ukrayna'yı, yeniden kazanmayı umuyorlar. Belarus topraklarının da hayalini kurdukları iyi bilinmektedir. Ancak Belarus'a gelince, onlar Birlik Devleti'nin bir parçasıdır, Belarus'a saldırmak Rusya Federasyonu'na saldırmak anlamına gelecektir. Buna elimizdeki tüm imkanlarla karşılık vereceğiz" dedi.

WAGNER VE BELARUS'TAN ORTAK TATBİKATBelarus Savunma Bakanlığı, ülkeye gelen Wagner grubu askerleriyle Belarus ordusunun ortak tatbikat düzenlediğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Belarus Silahlı Kuvvetleri özel operasyon güçleri ve Wagner savaşçılarının ortak eğitimi. Mevcut jeopolitik durumda, Wagner'in sahip olduğu gerçek savaş deneyimi, Belarus ordusunun modernizasyonu, yeniden teçhizatlandırılması ve modern askeri çatışma deneyimini edinmesi açısından bir fırsattır. Şu anda Savunma Bakanlığı yönetimi tarafından alınan tüm kararların tek bir amacı vardır; Belarus devletinin askeri güvenliğini sağlamak amacıyla Silahlı Kuvvetler birimlerinin uyumunu ve eğitimini arttırmak" denildi.

Polonya ve diğer AB üyesi devletler, Wagner'in Belarus topraklarına gelişi konusunda endişelerini dile getiren açıklamalar yapmıştı. Öte yandan Polonya, sınır güvenliğini artırmak üzere bir dizi güvenlik önlemi almış, sınırlardaki personel sayısını artırmıştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Putin: Belarus'a saldırmak Rusya'ya saldırmak anlamına gelir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement