Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'e Resmen Aday - Son Dakika
Politika

Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'e Resmen Aday

Recep Tayyip Erdoğan, Köşk\'e Resmen Aday

AK Parti Grup Başkanvekilleri, Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

01.07.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekilleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın ve Mihrimah Belma Satır Genehl Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığına aday gösteren önergelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Çiçek, AK Parti'nin 311 milletvekili imzasıyla sunduğu dilekçenin alındı belgelerini Canikli'ye teslim etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, burada yaptığı konuşmada, adayın "hayırlı" olmasını diledi. Önemli siyasi bir süreçten geçildiğini kaydeden Çiçek, sembolik yetkilere sahip olduğu dönemlerde bile cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. Uzun zaman cumhurbaşkanı seçilemediği zamanlar olduğunu anlatan Çiçek, milletin 12. cumhurbaşkanını kendine yakışır bir şekilde seçeceğine inandığını belirtti.

Seçimin önemli olduğunu ancak asıl önemli olanın sonuçlarının da kabul edilmesi olduğunu vurgulayan Çiçek, yeni tartışmalara yol açılmaması uyarısında bulundu.

"ADAYIMIZ BÜYÜK BİR MUTABAKATLA BELİRLENMİŞTİR"

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanın ilk defa halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, "İstanbul Milletvekilimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı adayı seçilmesinde son derece geniş kapsamlı istişareler yapıldı. Bunun sonucunda büyük bir mutabakatla sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine karar verilmiştir" dedi.

"ÇATI ADAY TEPEDEN İNMECİ VE DAYATMACIDIR"

"Genelde cumhurbaşkanları tepeden inmeci ve dayatmacı bir yaklaşımla topluma kabul ettirilmeye çalışılmaktadır" diyen Canikli, "CHP ve MHP'nin 'çatı aday' olarak ortaya koyduğu isim için de aynı şey geçerlidir. Tam anlamıyla tepeden inme ve dayatmacı, topluma baskıcı bir anlayışla sunulmaya çalışılan bir adaydır" ifadelerini kullandı.

"YENİ DÖNEMLDE CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI HİZMET MAKAMI OLACAK"

Yeni dönemde cumhurbaşkanlığı makamının temsili olmanın çok ötesinde hizmet makamı olacağını belirten Canikli, "Bu ağırlık son derece önemlidir. Bu açıdan damgasını vuracaktır. Yani Yürütme'nin önemli bir unsuru olacaktır Cumhurbaşkanı. Bunun sağlayacak olan da doğrudan halk tarafından seçilecek olmasıdır. Başbakanımız inşallah 10 Ağustos'ta milletimizin takdiri ve teveccühü ile Cumhurbaşkanı seçildiğinde yeni Anayasa'da anlamını bulacak şekilde Cumhurbaşkanlığı makamını ifa edecektir. Yani sadece gelen evrakları imzalayan onay makamının ötesinde gerçek anlamda bir lider, gerçekten bir Cumhur'un başkanı olarak hizmet ifa edecektir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Recep Tayyip Erdoğan, Köşk'e Resmen Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement