Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Dr. Fatih Erbakan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Dr. Fatih Erbakan Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Dr. Fatih Erbakan Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan adayı Dr. Fatih Erbakan, yaptığı konuşmada, Milli Görüş’ün temel prensiplerine vurgu yaptı.

04.05.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkan adayı Dr. Fatih Erbakan, yaptığı konuşmada, Milli Görüş'ün temel prensiplerine vurgu yaptı.

Saadet Partisi 5.Olağan Kongre'sinde konuşan Merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, "Cenab-ı Allah bizleri bu davayla müşerref kıldı ve bu davanın hizmetkarı eyledi. Bu davayı bizlere öğreten bizi milli görüşçü yapan merhum liderimiz rahmet babam Necmettin Erbakan başta olmak üzere bütün dava erlerine Cenab-ı Allah'tan gani gani rahmet diliyorum, ruhları şad olsun inşallah. Herkesten önce 45 beş yıl merhum liderimizin yanında dimdik ve onurlu bir duruş sergileyen ve şuanda halen bu davaya hizmet etmekte olan başta YİK üyelerimiz olmak üzere büyüklerimizi de selamlıyorum. Hiçbir kul, sizler de bendeniz de dahil olmak üzere kusursuz ve hatasız olamaz. Fakat o büyüklerimiz istisnasız olarak her biri milli görüş davasının bu günlere ulaşmasında ve bizlere kadar getirilmesinde en büyük hizmeti yapmıştır ve istisnasız olarak her birinin başımızın üstünde yeri vardır. Selam olsun milli görüşün büyüklerine, selam olsun milli görüşün ak saçlılarına. Cenab-ı Allah onlardan razı olsun. Kim ne derse desin, davamızın hareketimizin en zor günlerinde canla başla bu partiye sahip çıkmak için gayret sarf etmiş bütün Anadolu'yu karış karış gezmiş sayın genel başkanımız Mustafa Kamalak'ı da hürmetle selamlıyorum. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için şunu ifade ediyorum. Genel başkanımızın konuşması bölünebilir endişesiyle içerideki odadan takip ettik. Başta genel başkanımız olmak üzere bütün katılımcılar hakkını helal etsin. Cenab-ı Allah kendisinden ve bu davaya hizmet etmişlerden binlerce kez razı olsun" diye konuştu.

Erbakan, "Çok iyi biliyorsunuz ki, 'milli görüş demek Erbakan demektir' sloganı bu kongremizin sloganıdır. Büyük kumandan, büyük mücahit Şeyh Şamil hazretleri hesaba katılmadan, bir Çeçen davası düşünülebilir mi. O büyük şehit, Şeyh Ahmet Yasin'siz bir Filisin davası düşünülebilir mi. O yüzden Erbakansız bir milli görüş düşünülemez. Bu sloganı dile getirdiğimiz zaman milli görüş dediğimiz zaman, Erbakan dediğimiz zaman aklımıza ne geliyor. Aklımıza Ayasofya, Kudüs, Gazze, İslam alemi, Kıbrıs ve aklımıza bütün ezilenler geliyor. Kudüs, 'beni Erbakan hocanın öğrencileri kurtaracak' diyorsun. Ey Kıbrıs, yıllardır seni masa başında Rumlara peşkeş çekmek isteyenlerle mücadele ediyorsun. 'Erbakan'ın öğrencileri beni mutlaka kurtaracaktır' diyorsun" diye ifade etti.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

Salondan bütün mazlumlara seslendiğini ifade eden Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet kurtulacaksınız. Çünkü milli görüş var, Saadet Partisi var. Bu çatının altında yüz binlerce Erbakan var. Bütün bu dertlerin çaresi Türkiye'nin öncülüğünde İslam birliğini kurulmasında ve hakkın üstün tutuldu yeni bir dünyanın kurulmasındadır. Bunun kurulması için milli görüşün iktidarı gerekir. Milli görüşün iktidarı Saadet Partimizin yeniden ayağa kaldırılmasına bağlıdır. Saadet Partimizin yeniden ayağa kaldırılması layik olduğu yere taşınması ve bizlerin hayattaki en büyük görevi ve sorumluluğudur. Milli görüşün parlak geleceği için Erbakan manevi mirasına yaraşır bir Saadet Partisi için yeni bir yürüyüşü, yeni bir anlayışı hayata geçirmek çok büyük önem arz etmektedir ve bunun için gün bu gündür. Burada verilecek karla yeni bir dinamizm, aslından kopmadan yeni bir Saadet Partisi için daha etkin çalışmaların önünü açmalıyız. 'Biz davamızın gereklilikleri karşısında imanın önündeki meyit gibiyiz' diyen Erbakan'ın sözü kulaklarımızdadır. 'Davamız için bir şey yapmamız gerekiyorsa onu yaparız' diyen Erbakan hocamızın sözleri kulaklarımızdadır. Böyle bir insanın evladı olarak hiçbir göreve ve mevkiye kendiliğimizden talip olmayız ve olmadık da. 'Evladım bu dava içinde kendi nefsiniz kendi geleceğiniz ve isminiz için bir dahi aklınızdan bir şey geçirirseniz size annelik hakkını helal etmem. Bu dava uğruna görevden kaçarsanız ahrette iki elim yakanızda olur' diyen Hatice Nermin Erbakan'ın evlatlarıyız. Bizde görev istenmez verilir. Davamız uğrunda bize verilen görevi yerine getirmek, tercih meselesi değil mecburiyettir. Kişilerle çatışmak için değil, Türkiye'nin kronik problemleri için hareket ederiz, hiç kimseye kinimiz yoktur. Kimseden intikam almak için gelmiyoruz. Bu gün birlik ve beraberlik, dayanışma ve kardeşlik günüdür. Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız, ötekileştirici değil uzlaştırıcı olacağız, uzaklaştırıcı değil kucaklayıcı olacağız. Zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olacağız. Sadece geçmişteki başarıları ile övünen değil, gelecek ile ilgili de konuşacağız. Erbakan hocamızın baba şefkati ile herkesi kucaklayacağız. Milli Görüş'te herkese yer vardır Allah'ın izniyle. Bu çıkışımız sadece yaşımıza ve gençliğimize bakılarak, bir takım diğer çıkışlarla asla ve asla karıştırılmasın. Biz o zaman da temel prensiplerin yanındaydık, bu günde yanındayız. Yapılan yanlışları düzeltmek için çıkıyoruz. Hayatı boyunca keskin feraset sahibi Erbakan hocanın yetiştirdiği evlatlarız".

Davaya zarar verecek bir hareketin içinde olmadığını vurgulayan Erbakan şöyle devam etti:

"Bundan sonra da duruşumuz, davamız ve prensiplerimiz içindir. Bu gün itibariyle herkes bilsin ki, Türkiye'nin başkentinde Milli Görüş'ün ikinci 40 yıl harekatını başlatıyoruz. Milli Görüşçüler olarak yeniden kıyama duruyoruz. 1969'un heyecanını yeniden haykırıyoruz. 1987 kongresinin heyecanın yeniden yaşıyoruz. Yeniden top yekün sefere çıkıyoruz. İslam aleminin kurtuluşu için elimizi değil yüreğimizi taşın altına koyuyoruz. Hodri meydan. Bu kongre ile birlikte Türkiye'yi yeniden büyük devlet yapmak olan mili görüş dinamiği yeniden harekete geçireceğiz. Erbakan ruhu yeniden canlanacaktır. Milli Görüş tarihinin en büyük atılım dönemi başlatılmış olacaktır. Gücümüze, gençliğimize ve genetik mirasımıza ve saadet partisi teşkilatlarına güvenimiz tamdır. İkinci dönemde aslımızdan kopmadan, büyük bir yenilik ve değişim programı uygulamaya hazırız. Ey sömürgeciler, ey emperyalistler bundan böyle korkun bizden, yeniden diriliyoruz, yeniden şahlanıyoruz. Kongreden sonra başlatacağımız yeni hamle ile genel merkezimizin ışıkları 24 saat sönmeyecek. İlk genel seçimde Saadet Partimiz meclise taşınacak ve ardından da iktidara gelecek Allah'ın izniyle." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Dr. Fatih Erbakan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement