Selahattin Demirtaş: "İngiltere'yi Bırak Japonya'ya Bak" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Selahattin Demirtaş: "İngiltere'yi Bırak Japonya'ya Bak"

10.05.2015 13:10

Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İngiltere’deki seçimleri örnek veren Başbakan Davutoğlu’na yanıt vererek, "Kaybedersek hiç tereddüdünüz olmasın, biz koltuk sevdalısı değiliz. Asıl İngiltere’ye bakacağınıza Japonya’ya bakın.

Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İngiltere'deki seçimleri örnek veren Başbakan Davutoğlu'na yanıt vererek, "Kaybedersek hiç tereddüdünüz olmasın, biz koltuk sevdalısı değiliz. Asıl İngiltere'ye bakacağınıza Japonya'ya bakın. Oradaki bakanlar kendi işçileri iş cinayetinde yaşamını yitirdi diye istifa etmekte kalmadılar, intihar ettiler, harakiri yaptılar" dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, işadamlarıyla Esenyurt'ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Hükümetin HDP'nin parlamentoya girmemesi için elinden geleni yaptığını iddia eden Demirtaş, "Çirkin iftiralar, yalanlar hakaretler gırla gidiyor. Neden HDP meclise girmesin. Eğer bu hükümet Türkiye'yi zerre kadar düşünüyor olsaydı HDP'nin meclise girmesi için bizden çok çalışırdı. Ama düşünün Türkiye'nin farklılıklarını temsil eden HDP meclise girmesin diye bir hükümet her türlü yolu deniyor. Bu sistemin bu devletin, Kenan Evren sisteminin yok etmeye çalıştığı hiçbir farklı düşünceye AKP'nin yeni Türkiyesi'nde yer yok" diye konuştu.

"ZÜBÜK SİYASETİ BİTİYOR"

Türkiye'nin büyük bir değişime hazırlandığını söyleyen Demirtaş, "Eski zübük siyaseti bitiyor. Kafasına fötr takıp hava atan siyasetçi tipi bitiyor. Zübüklük bitiyor, halk siyaseti başlıyor. Siyasetçinin kendini halka kutsalmış gibi, sultanmış gibi sunduğu dönemler bitiriyoruz artık. Son iki dönemde bunun adımların attık ama bu dönem eski tip siyaset Türkiye'de son bulacak" ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE'YE DEĞİL JAPONYA'YA BAKIN"

Selahattin Demirtaş Başbakan Davutoğlu'nun muhalefet partileri liderlerini seçimi kaybetmeleri halinde istifaya davet ettiğini hatırlatarak, "Türkiye'de yaşanan rezaletin milyonda biri bir demokratik ülkede yaşansa 10 defa başbakan istifa eder. Dün İngiltere'de seçim sonuçları açıklandı. Muhalefet kaybettiği için istifa etmiş eyvallah. Kaybedersek hiç tereddüdünüz olmasın, biz koltuk sevdalısı değiliz. Asıl İngiltere'ye bakacağınıza Japonya'ya bakın. Oradaki bakanlar kendi işçileri iş cinayetinde yaşamını yitirdi diye istifa etmekte kalmadılar, intihar ettiler, harakiri yaptılar. Siz Japonya'ya bakın. 300 maden işçisi Soma'da diri diri yerin altına gömüldü. Onlar çıktılar 'Bu işin fıtratında var' dediler. İstifa akıllarına bile gelmedi. Bize istifayı hatırlatanlar siz o mekanizmayı unutulanı çok olmuş. Biz koltuk sevdalısı olduğumuz için halkımız bizi bağrında taşımıyor, biz halkımızı omuzlarımızda taşıdığımız için bu mevkilerdeyiz" şeklinde konuştu.

"HALA KENDİNİ HOCA SANIYOR"

Başbakan Davutoğlu'nun kendisini hoca sandığını söyleyen Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Sen hala kendini üniversite zannedip meydanlarda bize soru sormaktan vazgeç. Ne sen hocasın ne de biz öğrenciyiz. Sen cevap verme makamındasın, soruları burada biz sorarız sen cevap verirsin. Her mitingde ille birkaç soru soracak. ya hoca kusura bakma bitti senin hocalığın. Biz sende hesap soracağız. Ben sana soruyorum senin partinde hırsızlık soruşturmaları ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Sen dedin ki/biz hırsızlık yapanın kolunu keseriz' Şimdi soruyorum kolu bırak tırnağını kestin mi bu hırsızların. Sen bunun hesaplarını vermek yerine utanmadan sıkılmadan bizden hesap sormaya çalışıyorsun". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Selahattin Demirtaş: 'İngiltere'yi Bırak Japonya'ya Bak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • İSM-İ AZAM HİDROJENİN OĞLU:
    OSMANLILAR AVRUPAYA AİLELERİ GÖÇ ETTİRMİŞTİR. . . ANCAK ERZURUM KARS CİVARINA AİLELERİ GÖÇ MAALESEF ETTİRMİYOR. . . AB İMTİYAZLI ORTAKLIK SONUCU TÜRKİYE BÖLÜNECEK İSE ŞİMDİDEN TÜRKLER DOĞU ANADOLUYA GÖÇ ETTİRİLMELİ VE İŞİ SAĞLAMA ALMALIDIR DEVLET-ASKER. . . İRAN İLERDE ŞÖYLE VEYA BÖYLE BÖLÜNÜP KÜRT DEVLETİ OLUŞACAK İSE BENDE İRAN AZERİLERİ İLE BİRLEŞİP TÜRK İMPARATORLUĞU KURARIM. . . ANCAK. . . İRAN PERS İMPARATORLUĞUNA'DA DESTEK VERİRDİM. . . DOĞUYA. . . DOĞU ANADOLUYA GÖÇ ZAMANI. . . TABİ ANLAYANA. . ? 0 0 Yanıtla
  • İSM-İ AZAM HİDROJEN BOMBASININ OĞLU:
    İRAN-TÜRKİYE-İSRAİL ANLAŞIR İSE ARAPLAR RESMEN AVRUPA RUS VE ÇİNE DESTEK VERECEKTİR. . . KÜRT DEVLETİNE RESMEN OKEY VERECEKTİR. . . İSRAİL İLE İRAN ANLAŞIR İSE AMBARGO VE ATOM BOMBASI MAHNASI GİDER, YERİNE DEMOKRASİ MAHNASI GELİR. . . VE KÜRTLERİN İRANDA PARTİSİ OLUR. . . TAMAMDA BU İŞİMİZE HEM GELİR HEM GELMEZ. . . NEDENİNİ SONRA ANLATACAĞIM. . . . AB ADAYI YADA AB İLE İMTİYAZLI ORTAKLIK MÜZAREKESİ SONUCU TÜRKİYE BÖLÜNÜR. . . İRAN KÜRTLERİ İLE TÜRKİYE KÜRTLERİ BİRLEŞİR VE KÜRT DEVLETİ OLUŞUR. . . İŞİMİZE NE GELİYOR. . ?ERZURUM VE KARS CİVARINDAN AZERİ İRAN TÜRKLERİ İLE BİRLEŞİP. . . . TÜRK İMPARATORLUĞU. . . ALTIMIZDA İRAN PERS İMPARATORLUĞU OLUŞUR. . ? 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement