Sol'un Geleceği Ordu'da Tartışıldı - Son Dakika
Politika

Sol'un Geleceği Ordu'da Tartışıldı

Sol\'un Geleceği Ordu\'da Tartışıldı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (Ödp) Ordu İl Teşkilatı Tarafından Düzenlenen ve Solun Geleceğinin Masaya Yatırıldığı Sempozyumdan "Sol Ölmedi Yaşıyor" Ortak Görüşü Çıktı. Sempozyuma Katılan Konuşmacılar, Sol Kesimi 'Ortak Akıl' Etrafında Birleşmeye Çağırırken, Eşitsizlik ve Adaletsizliğin Olduğu Dünyada Solun Her Zaman Var Olabileceğine Dikkat Çektiler.

16.03.2008 16:08

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Ordu İl teşkilatı tarafından düzenlenen ve solun geleceğinin masaya yatırıldığı sempozyumdan "Sol ölmedi yaşıyor" ortak görüşü çıktı. Sempozyuma katılan konuşmacılar, sol kesimi 'ortak akıl' etrafında birleşmeye çağırırken, eşitsizlik ve adaletsizliğin olduğu dünyada solun her zaman var olabileceğine dikkat çektiler.

Gazeteci Selami İnce'nin oturum başkanlığını yaptığı "Sol'un Geleceği ve Yerel Yönetimler" konulu sempozyuma ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski Kültür Bakanı ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Onursal Başkanı Ercan Karakaş, Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu konuşmacı olarak katıldı. Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, günümüzün dünyasında solun kendisini gösterebilmesi için bütün koşulların var olduğunu söyledi. Berlin duvarının yıkılmasıyla birlikte solun dünyada bittiği önyargıları olduğunu hatırlatan Karakaş, "Sol 90'ların başında biraz bocaladı ama aradan geçen yıllar içerisinde solun bittiği iddiaları boş çıktı. Bugün dünyada eşitsizlik ve adaletsizlik var ve her geçen gün daha da artıyor. Dolayısıyla solun dünyada ve Türkiye'de yaşaması için bütün koşullar hazır. Geriye sadece bizim helva yapmamız kalıyor" dedi.

Türkiye'de solun durumuna değinen Karakaş, "Türkiye'de solun durumu biraz kaotik. Dünyada sol partiler son 15 yılda programlarını ve politikalarını yenilediler. Özellikle Avrupa'da bugün tek tek iktidara geliyorlar. Fakat nasıl oluyor da 13 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı Türkiye'de sol yüzde 20'leri aşamıyor? Dolayısıyla sol Türkiye'de yenilenmeli ve yenilenme programına sahip çıkmalı. Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler bunun için fırsattır. Türkiye'de sola ihtiyaç var" diye konuştu.

URAS:"TÜRKİYE'DE SOLA HALA İHTİYAÇ VAR" ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise, solun en büyük sorununun 'ortak akıl' olduğunu dile getirdi. Sol kesimin ortak hareket etmediğini belirten Uras, "Dünya Pin kodu istiyor. Adalet yazıyorsun cevap vermiyor, eşitlik yazıyorsun cevap vermiyor. Bu durumda sola hala ihtiyaç var demektir" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde sol kesimin ortak adayla seçime girmesi gerektiğini vurgulayan Uras, "Önümüzdeki yerel seçimler Türkiye'de solun kendini gösterebilmesi için bir fırsattır. Ancak bunun için öncelikle aday sayısının teke indirilmesi ve ortak bir aday etrafında toplanılması gerekir. Ayrı ayrı adaylar bölünmeyi kolaylaştırıyor. Ortak akıl etrafında buluşmalıyız. Ya ortak akıl olacağız ya da başkaları tarafından dayatılan ortak akılların bir parçası olacağız" dedi.

Uras, dinleyicilerden birinin 'Solda yeni bir partiye ihtiyaç var mı?' sorusuna ise sinirlenerek, şunları söyledi:

"Bu soruyu soran arkadaş demek ki böyle bir şey istiyor. Bu kadar olaydan sonra hiç mi bir adım ilerlemedik? Bugün yapılacak şey yeni parti kurmak değil solun çekim merkezi olmasını sağlamak, neo-liberal politikalara karşı olanları örgütlemek gerekir. Yoksa seçimden seçime gidip oy istemeyelim. Artık bir yerden başlamak gerekiyor." Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu da konuşmasında, yerel yönetimlerin katılımcı, şeffaf ve halka danışan bir anlayış hakim olması gerektiğini söyledi.

(MAK-MAY-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sol'un Geleceği Ordu'da Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement