Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi - Son Dakika
Politika

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Geçen günlerde BBC'ye verdiği röportajda Berat Albayrak'ın istifası ve Parlamenter Sistem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, AK Parti MYK tarafından oy birliğiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

24.11.2020 19:36  Güncelleme: 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'den yapılan açıklamada, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili M. İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiği duyuruldu.

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan İhsan Arslan, BBC'ye verdiği röportajda Berat Albayrak'ın istifası ve Parlamenter Sistem hakkında çarpıcı ifadeler kullanmıştı. "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" diyen Arslan, Berat Albayrak'ın istifasına ilişkinse, "Bu yanlış adımın sonucudur bugün gelinen nokta. Keşke bu görev verilmeseydi." demişti.

İHSAN ARSLAN KİMDİR?

İhsan Arslan 1 Ocak 1948 tarihinde Sason'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitiren Arslan, eğitim hayatından sonra kamuda memurluk ve öğretmenlik yaptı.

İhracat-ithalat ağırlıklı olmak üzere ticari faaliyetlerde bulunan Arslan, Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi olmuştu. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazı yazarak aktif gazetecilik yapan Arslan, Mazlum-Der'in de iki dönem genel başkanlığını yaptı.

Sağlık, Eğitim ve Dayanışma Vakfı (SEDAV) Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürütmekte olan Arslan, 22. ve 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili olarak Meclis'te yer aldı.

İyi düzeyde Arapça ve Farsça biliyor. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu\'na sevk edildi

Son Dakika Politika Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement