"Süreç PKK'yı Terör Örgütü Olmaktan Çıkarmaz" - Son Dakika
Politika

"Süreç PKK'yı Terör Örgütü Olmaktan Çıkarmaz"

"Süreç PKK\'yı Terör Örgütü Olmaktan Çıkarmaz"

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Çözüm süreci, PKK'yı terör örgütü olmaktan çıkaran bir çalışma asla olmaz" dedi.

20.04.2013 14:35  Güncelleme: 14:51

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Çözüm süreci, PKK'yı terör örgütü olmaktan çıkaran bir çalışma asla olmaz" dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, yeni göreve gelen Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demirel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu'nun da katıldığı ziyarette çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslan, "Bu süreçte en önemli amaç, 30 yılı aşkın süredir devam eden terörün son bulması ve bu ülkede bugüne kadar 40 bini aşkın kaybettiğimiz insanın üzerine yenilerinin eklenmemesi. Bu ülkede 30 yılı aşkın süredir devam eden acıların son bulması, kardeşlik ikliminin güçlenmesi ve ülkemizde huzurun sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Teröre, 'Terör değildir' ya da teröriste, 'Terörist değildir' demenin mümkün olmayacağını ifade eden Aslan, "Terör, silahlı bir şekilde toplumu tedirgin, huzursuz edecek eylemlerde bulunmaktır. Onun için PKK'nın terör örgütü olmadığını söylemek asla mümkün değildir. AK Parti'nin kurulduğu günden bu güne kadar PKK'nın sol, ateist bir terör örgütü olduğunu ve hiçbir demokratik taleple bağdaşmayacak eylemler içerisinde bulunduğunu her zaman ifade ettik, bugün de ifade ediyoruz. PKK terör örgütü içerisinde silahlı eylemlere katılmış herkes teröristtir. Bunu kavramlar üzerinde polemik oluşturmanın, asıl amaç olan huzuru sağlama noktasındaki çalışmaları bertaraf edecek birtakım kavram tartışması açmanın çok yerinde olduğunu düşünmüyorum. Çözüm süreci, PKK'yı terör örgütü olmaktan çıkaran bir çalışma asla olmaz. Böyle bir çalışmanın içerisinde ne hükümet ne de AK Parti bulunmaz" diye konuştu.

"BARANSU DİNLENEBİLİR"

Bir gazetecinin, Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun komisyonda dinlenip dinlenmeyeceği yönündeki sorusuna, Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, komisyona çok sayıda dinlenme talebinde bulunan şahıs olduğunu belirterek şöyle cevap verdi:

"Kimisi doğrudan kendisi dinlenmeye muhatap olmuş, kimisi soruşturma aşamasında olan kişiler. Bununla ilgili alt hukuk, komisyon bir kısım şahısları dinledi ama biz doğrudan şu an soruşturması devam eden konular yargıya müdahale edeceği için dinlenmemesi gibi bir karar almıştık. Dün de Nedim Şener böyle bir talepte bulundu. Alt komisyonlar çalışmalarını tamamladı. Bir sonraki hafta üst komisyon olarak toplanacağız. Dinlenme talebinde bulunan kişilerin dinlenip dinlenmemesi için son bir görüşme yapacağız ama bir ön görüşmede Mehmet Baransu'nun çağrılıp dinlenmesinin komisyona fayda sağlayacağını arkadaşlar kanaat olarak düşünüyorlar. Bir hafta sonra yapacağımız toplantıda Mehmet Baransu'yu komisyona davet etme noktasında bir karar çıkması ihtimali yüksek gözüküyor." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Süreç PKK'yı Terör Örgütü Olmaktan Çıkarmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement