Suriyeli Ermenilerin Yukarı Karabağ'a Yerleştirildiği İddiası - Son Dakika
Politika

Suriyeli Ermenilerin Yukarı Karabağ'a Yerleştirildiği İddiası

Suriyeli Ermenilerin Yukarı Karabağ\'a Yerleştirildiği İddiası

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Suriyeli Ermenilerin, işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesinin yasal olmadığını ve konuyu dikkatli takip ettiklerini belirtti.

14.01.2013 12:46  Güncelleme: 14:45

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Suriyeli Ermenilerin, işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesinin yasal olmadığını ve konuyu dikkatli takip ettiklerini belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunan Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından ikili, ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Norveçli bakanla hem başbaşa hemde heyetlerarası görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Elmar Memmedyarov, enerji, ticari ilişkiler ve Güney Kafkasya'daki mevcut durumun konuşulduğunu belirtti.

Ülkesinin Azerbaycan petrol sanayisine önemli yatırımları bulunduğunu söyleyen Norveçli Bakan ise, ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini kaydetti.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elmar Memmedyarov, Suriye'den göç eden Ermenilerin işgal altındaki Yukarı Karabağ'a yerleştirilmesini dikkatle takip ettiklerini, konunun araştırılması için AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarına müracaat ettiklerini bildirdi.

Ellerindeki bilgilere göre Yukarı Karabağ'a yerleştirilen Suriye Ermenilerinin sayısının fazla olmadığını söyleyen Memmedyarov, işgal altındaki topraklarda yürütülen iskan politikasının yasal olmadığını ifade etti.

Hocalı havaalanı konusunda da görüş bildiren Memmedyarov, havaalanının ancak Ermeni ordusu bölgeden çekilip barış süreci başlandığı takdirde faaliyete geçebileceğini belirtti.

Muhabir: Ruslan Rehimov

Yayıncı: Yusuf Kaya - BAKÜ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriyeli Ermenilerin Yukarı Karabağ'a Yerleştirildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement