Tank Yürüten Komutan Atandı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Tank Yürüten Komutan Atandı

Tank Yürüten Komutan Atandı
05.08.2010 10:47  Güncelleme: 19:51

Son Yılların En Kritik Yaş Toplantısı Sonrasında 1. Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Atandı.

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 11 subayın terfisi ve 'internet andıcı' iddiası nedeniyle ifadeye çağrılan Orgeneral Hasan Iğsız yüzünden düğümlenen YAŞ toplantılarında 1. Ordu Komutanlığı'na yapılan atama dikkat çekti. 1'nci Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı.Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan'da tank yürütülmesi olayında adını kamuoyuna duyurmuştu.

YAŞ'ta düğüme neden olan ve ataması yapılmayan Orgeneral Hasan Iğsız'dan boşalan 1. Ordu Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Orgeneral Erdal Ceylanoğlu atandı. Ceylanoğlu 28 Şubat'ın simgesi haline Sincan'daki tankların yürüten komutan olarak biliniyor. Erzincan Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı 2. Ordu Komutanı Saldıray Berk de Ceylanoğlu'ndan boşalan EDOK Komutanlığı'na getirildi.

ORGENERAL SALDIRAY BERK NEREYE ATANDI?

EDOK Komutanlığı'na Erzincan'daki Ergenekon davasının sanığı Orgeneral Saldıray Berk getirildi. Berk'in başına getirildiği EDOK bir anlamda ikinci bir kara kuvvetleri gibi.

Hürriyet, 21 Haziran 2004 tarihli nüshasında rahmetli Yener Süsoy'un bir söyleşisini yayınladı.Söyleşiyi veren kişi emekli korgeneral İzzettin İyigün'ündü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki takma adı "çift beyinli" olan emekli Korgeneral İyigün röportajda şunları söylemişti:

" 28 Şubat'ta Sincan'da tankları yürüten, balans ayarını yapan benim. Öncesinden ne Karadayı'nın haberi vardı, ne de Çevik Bir'in. Sadece 3 kişi biliyorduk: Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Doğu Aktulga, Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal ve ben. O tarihte EDOK Komutanı'ydım, zırhlı tümen bana bağlıydı."

O zırhlı tümen halen EDOK Komutanlığına bağlıdır. Sadece o tümen değil, Türkiye'deki tüm zırhlı birlikler, kara havacılık komutanlığı, komando birlikleri, askeri okullar gibi tüm unsurlar EDOK Komutanı'na bağlıdır.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI İNTERNET SİTESİNDE ORGENERAL CEYLANOĞLU ŞÖYLE TANITILIYOR:

"KORGENERAL ERDAL CEYLANOĞLU 1945 YILINDA KAYSERİ'DE DOĞMUŞTUR. 1966 YILINDA KARA HARP OKULUNDAN, 1967 YILINDA PİYADE OKULUNDAN MEZUN OLMUŞTUR.

1974 YILINA KADAR KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA BAĞLI ÇEŞİTLİ BİRLİKLERDE TAKIM KOMUTANLIĞI YAPAN KORGENERAL CEYLANOĞLU, 1976 YILINDA KARA HARP AKADEMİSİNDEN MEZUN OLMUŞ, ARDINDAN KURMAY SUBAY OLARAK; KARA HARP OKULUNDA BÖLÜK KOMUTANLIĞI, KARA HARP AKADEMİSİNDE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ, 4'ÜNCÜ ZIRHLI TUGAY KURMAY BAŞKANLIĞI, KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ÖZEL SEKRETERLİĞİ VE KIBRIS TÜRK KUVVETLERİ ALAY KOMUTANLIĞI GÖREVLERİNİ YÜRÜTMÜŞTÜR.

1992 YILINDA TUĞGENERALLİĞE TERFİ ETMİŞTİR. TUĞGENERAL RÜTBESİ İLE KARA KUVVETLERİ EĞİTİM VE OKULLAR DAİRE BAŞKANLIĞI VE 39'UNCU MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNMUŞ, 1996 YILINDA TÜMGENERALLİĞE TERFİ ETMİŞTİR. TÜMGENERAL RÜTBESİ İLE ZIRHLI BİRLİKLER OKULU VE EĞİTİM TÜMEN KOMUTANLIĞI, KARA KUVVETLERİ EĞİTİM VE DOKTRİN KOMUTANLIĞI KOMUTAN YARDIMCILIĞI İLE KURMAY BAŞKANLIĞI VE MİLLİ GÜVENLİK AKADEMİSİ KOMUTANLIĞI GÖREVLERİNİ YÜRÜTMÜŞ, 2002 YILINDA KORGENERALLİĞE TERFİ ETMİŞTİR. KORGENERAL RÜTBESİ İLE JANDARMA ASAYİŞ KOMUTANLIĞI, JANDARMA ASAYİŞ KOLORDU KOMUTANLIĞI VE KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI DENETLEME VE DEĞERLENDİRME BAŞKANLIĞI GÖREVLERİNDE BULUNDUKTAN SONRA, 30 AĞUSTOS 2007 TARİHİNDEN GEÇERLİ OLARAK ORGENERALLİĞE TERFİ ETMİŞ VE KARA KUVVETLERİ EĞİTİM VE DOKTRİN KOMUTANLIĞI GÖREVİNE ATANMIŞTIR.

BAYAN ŞULE CEYLANOĞLU İLE EVLİ OLAN KORGENERAL ERDAL CEYLANOĞLU'NUN İKİ ÇOCUĞU VARDIR.

İNGİLİZCE BİLMEKTEDİR"

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tank Yürüten Komutan Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement