Tanrıkulu, BDP İpekyolu seçim bürosunu ziyaret etti - - Son Dakika
Politika

Tanrıkulu, BDP İpekyolu seçim bürosunu ziyaret etti -

Tanrıkulu, BDP İpekyolu seçim bürosunu ziyaret etti -

Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri, kent merkezinde esnafı ve BDP İpekyolu seçim bürosunu ziyaret etti.

04.03.2014 23:34

Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri, kent merkezinde esnafı ve BDP İpekyolu seçim bürosunu ziyaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Parti Meclisi üyeleri Dursun Bulut ve Ercan Karakaş ile Hakkari'deki temaslarının ardından Van'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, CHP İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Ziyaretlerinde, bölgenin AK Parti tarafından gözden çıkarıldığını gözlemlediklerini, hiçbir kamu yatırımının yapılmadığını, Van'da deprem felaketinin ardından ikinci felaketin de AK Parti tarafından yaşatıldığını iddia eden Tanrıkulu, milletvekilleri olarak sayısız kez Van'a geldiklerini, kanun teklifi, araştırma komisyonu ve soru önergeleriyle bölgenin sorunlarını meclis gündemine taşıdıklarını söyledi.

Tüm girişimlerinin AK Parti milletvekilleri tarafından engellendiğini, depremin ardından Van'ın afet bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini ancak bunun da kabul edilmediğini öne süren Tanrıkulu, "Bu hükümet 11 yıldır bütün sorunları kendi elinde rehin tuttu. Ancak hiçbirine çözüm getirmedi. Şimdi çözüm sürecini kendi ellerinde rehin tutmuşlar, ne olacağı belli değil. Başbakanın iki dudağı arasında yürüyen bir süreç var. Başbakanın iki dudağı arasında olan bir barış süreci yürüyemez. 30 Mart'ta Van'dan onlara bir mesaj verin" dedi.

Gündeme ilişkin konulara ve 17 Aralık operasyonuna değinen Tanrıkulu, 30 Mart seçimlerinin yalnızca yerel seçim olmadığını, iktidara mesaj vermek için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından kent merkezindeki esnafı ziyaret ederek sohbet eden Tanrıkulu ve beraberindekiler, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki BDP İpekyolu ilçe seçim bürosuna gitti.

Burada partililer tarafından karşılanan Tanrıkulu ve milletvekilleri, vatandaşlarla tokalaşarak çay içti. BDP seçim bürosunda kısa bir konuşma yapan CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, "Demokrasilerde, demokrasiyi savunan partiler seçim günlerinde birbirlerini ziyaret ederler. Bu bizim geleneğimiz. Bu bizim demokratik kültür anlayışımızın bir parçası. Onun için buradayız. Burada sizlerle olmak ve başarı dilemek istedik" ifadelerini kullandı.

Karakaş, Türkiye'de gerçek demokrasiyi savunanların kan akmasını istemediklerini ve barış olmasını arzuladığını vurgulayarak, "Türkiye'de insan hakları, özgürlükler ve demokrasiyi savunan insanların, kuruluşların, partilerin ve insanların diyalog içinde olması doğaldır" diye konuştu.

-chp genel başkan yardımcısı

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tanrıkulu, BDP İpekyolu seçim bürosunu ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement