'Tarihi Gaflet Olur' - Son Dakika
Politika

'Tarihi Gaflet Olur'

\'Tarihi Gaflet Olur\'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Olası Erivan Ziyaretiyle İlgili Yazılı Bir Açıklama Yaparak, İlişkilerin Normalleşmesinin Önündeki En Büyük Engeli, Türkiye Düşmanlığı Üzerine Kurulu Ermeni Politikası Olarak Gösterdi.

02.09.2008 01:33

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olası Erivan ziyaretiyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, ilişkilerin normalleşmesinin önündeki en büyük engeli, Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu Ermeni politikası olarak gösterdi.

"Türkiye’nin Ermenistan’ın peşinden koşmasının ve ilişkilerin düzeltilmesi için ricacı konumuna sokulmasının siyasi, ahlaki, meşru ve anlaşılabilir bir izahı ve gerekçesi olmayacaktır" diyen Bahçeli, şu uyarılarda bulundu:

"Erivan lobilerine teslim olunarak Ermenistan’a gidilmesi, tarihi bir gaflet olacak, böyle bir davranış Türkiye’nin onurunu yaralayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyetini temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak ve yüceltmek için büyük Türk milletine tarih huzurunda namusu ve şerefi üzerine yemin etmiştir. Bu şartlar altında Erivan’a gitmesi, bulunduğu yüce makamla ve bunun gerektirdiği milli sorumlulukla bağdaşmayacaktır."

Babacan Petrosyan’ı hatırlattı

Bahçeli’nin sözlerine yanıt Dışişleri Bakanı Ali Babacan’dan geldi. Babacan, Bahçeli’ye geçmişte Alparslan Türkeş’in, Ter Petrosyan’la yaptığı temasları hatırlattı. Babacan, Gül’ün Ermenistan’a gitmesiyle ilgili alınmış karar bulunmadığını da belirterek, "Bu ziyaretin Türkiye’nin onur ve haysiyetini zedeleyeceğine dair, Sayın Devlet Bahçeli tarafından yapılan beyanı anlamakta güçlük çekiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Tarihi Gaflet Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement