TBMM Başkanı Çiçek, Beypazarı ve Yöresi Şenliklerine Katıldı - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek, Beypazarı ve Yöresi Şenliklerine Katıldı

TBMM Başkanı Çiçek, Beypazarı ve Yöresi Şenliklerine Katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hukuku yok sayarak bir çabanın ve gayretin içerisinde olunmasının kamu düzenini bozacağını, bundan da herkesin huzurunun bozulacağını belirterek, "Ne yapacaksak, ne edeceksek, ne talep edecek, ne söyleyeceksek hukukun"...

22.06.2013 19:05

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hukuku yok sayarak bir çabanın ve gayretin içerisinde olunmasının kamu düzenini bozacağını, bundan da herkesin huzurunun bozulacağını belirterek, "Ne yapacaksak, ne edeceksek, ne talep edecek, ne söyleyeceksek hukukun içerisinde kalmamız lazım" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 20. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Şenlikleri'ne katıldı. Şenliklere katılmak üzere Ankara'nın Beypazarı ilçesine gelen Çiçek, ilk olarak Belediye Başkanı Cengiz Özalp'i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından şenlik alanına geçen Çiçek burada yaptığı konuşmada, Beypazarı'nın zengin, derin ve köklü bir tarihinin olduğunu söyledi. Beypazarı'nın güzel bir isminin olduğunu ifade eden Çiçek, "Bütün bunlardan öte çok da güzel insanları var. Türk milleti dediğimiz millet nasıl bir meletir diye merak eden varsa Beypazarlılara baksın, onda her türlü güzelliği görecektir" diye konuştu.

Şenliklerin Türkiye'de birliğe, beraberliği, kardeşliğe ve huzura vesile olması gerektiğini dile getiren Çiçek, Türkiye son günlerde yaşanan gelişmelere değindi. Ülkenin kavga ile değil, birlik içerisinde daha ileriye taşınabileceğini belirten Çiçek, "Buranın çok zengin bir kültürü var. Yaşlı insanları dinlediğimiz zaman oradan duyduğumuz bir tek cümle, belki 10 cilt kitap okumaya bedel. Memleketimizin her zaman huzura, kardeşliğe ve barışa ihtiyacı vardır. Öyle olduğu içindir ki kültürümüzün temel taşları olan büyüklerimiz, bilim adamlarımız, erenlerimiz hep birliği, beraberliği ve kardeşliği tavsiye etmişlerdir, Görüşünüz ne olursa olsun, kanaatleriniz ne olursa olsun, inançlarınız ne olursa olsun her şeyden evvel birlik ve beraberliktir" dedi.

Türkiye'nin huzur, kardeşlik ve barışını mutlaka korumak gerektiğini vurgulayan Çiçek, konuşmaları şöyle devam etti:

"Ülkenin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Bunun da yolu hukuka saygıdan geçiyor. Ne yapacak, ne edecek, ne talep edecek, ne söyleyeceksek hukukun içerisinde kalmamız lazım. Hukuku yok sayarak bir çabanın, gayretin içerisinde olursak kamu düzeni bozulur, bundan da hepimizin huzuru bozulur. Mühim olan bu sözleri bu kürsülerden söylemek değil, aynen geçmişte olduğu gibi bu güzel sözlerin, anlamlı sözlerin arkasına güzel örnekleri koymamız lazım. Kolay bir coğrafyada yaşamıyoruz. Bu devlet kolay kurulmadı. Başta aziz Atatürk olmak üzere bu meletin kahraman evlatları, bunca yokluk ve sıkıntı içerisinde bize bağımsız bir Türkiye, bağımsız bir vatan ve hepimizin iftar ettiği, milletimizin son yüzyılda kazandığı en önemli değerlerin başında gelen Cumhuriyeti ve demokrasiyi kazandırdılar. Cumhuriyetin ve demokrasinin kıymetini bilelim. Sorunlarımızı, Cumhuriyetin ilkeleri, demokrasinin toleranslı atmosferi içerisinde çözmemiz ve geleceğe daha güvenle bakmamız lazım."

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri ile şenlikler başladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek, Beypazarı ve Yöresi Şenliklerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement