TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dacic'i kabul etti - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dacic'i kabul etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic'i kabul etti.

26.01.2023 17:24  Güncelleme: 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic'i kabul etti.

Şentop, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin bölgedeki barış ve istikrarın korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Siyasi ilişkilerdeki ilerlemenin, iktisadi, ticari ve kültürel boyuta odaklanılmasına imkan verdiğini belirten Şentop, 2021'de 2 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacminin 2022 sonunda 2,5 milyar dolara yaklaşmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İki ülke arasında yatırım ve turizm alanında pozitif gelişmelerin yaşandığını kaydeden Şentop, son yıllarda Avrupa'nın en hızlı büyüyen üçüncü ekonomisi olan Sırbistan'ın, bölgede en fazla dış yatırım çeken ülke haline geldiğini aktardı. Meclis Başkanı Şentop, bu kalkınma hamlesinde bölgesel istikrarın büyük rolü olduğuna dikkati çekerek, "Siyasi gerginliklerin ve krizlerin bu olumlu gelişmeleri sekteye uğratmamasını arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

Şentop, terörizmle mücadele ve özellikle FETÖ konusunda Sırbistan'ın verdiği desteğin önemine vurgu yaparak, PKK'lıların Türkiye'ye iadesi talepleri konusunda verilen desteğin de önemine işaret etti.

TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dacic\'i kabul etti
Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Şentop, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dacic'i kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement