TBMM Başkanı Toptan: "Bu Topraklarda Yaşamanın Kolay Olmadığını Biliyoruz" - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Toptan: "Bu Topraklarda Yaşamanın Kolay Olmadığını Biliyoruz"

TBMM Başkanı Toptan: "Bu Topraklarda Yaşamanın Kolay Olmadığını Biliyoruz"

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bu Topraklarda Yaşamanın Kolay Olmadığını Biliyoruz. Bizim, Bu Topraklardan Bir Çakıl Taşı Vermek Gibi Ne Bir Niyetimiz Olabilir Ne de Buna Kimse Cüret Edebilir. Türkiye Bundan Daha Küçük Olamaz. Bu Bakımdan Gazilere Sahip Çıkmakla, Türkiye'nin Geleceğine Sahip Çıkmak Eşdeğerdir" Dedi.

25.09.2007 14:04

TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bu topraklarda yaşamanın kolay olmadığını biliyoruz. Bizim, bu topraklardan bir çakıl taşı vermek gibi ne bir niyetimiz olabilir ne de buna kimse cüret edebilir. Türkiye bundan daha küçük olamaz. Bu bakımdan gazilere sahip çıkmakla, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmak eşdeğerdir" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Ünal İnanç ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Burada kısa bir konuşma yapan Toptan, gazi ve şehitleri, Türkiye'nin temel direği olarak nitelendirdi. Toptan, "Bugün hür ve bağımsız bir TBMM varsa, bunun temelinde Kurtuluş Savaşı'nı yaparken şehit olan veya Atatürk ile beraber gazi olan, daha sonrasında Kore'de, Kıbrıs'ta şehit ve gazi olan, 50 seneyi aşkın bir süredir bu vatan topraklarını korumada canını seve seve veren, gazi olan insanlar

vardır" dedi.

Gazilere minnet ve şükran borçlu olunduğunu söyleyen Toptan, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana çok büyük mücadeleler verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda yaşamanın kolay olmadığını biliyoruz. Bizim, bu topraklardan bir çakıl taşı vermek gibi ne bir niyetimiz olabilir ne de buna kimse cüret edebilir. Türkiye bundan daha küçük olamaz. Bu bakımdan gazilere sahip çıkmakla, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmak eşdeğerdir. Bu sahipliliği gösteremezsek, bu uğurda canını verenlerin, sakat kalıp gazi olanların hakkını yemiş oluruz. Her alanda başarılı olan sizin gibi bir duayenin gazilere önderlik etmesi heyecan verici bir şey. Sizi tebrik

ediyorum."

Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Ünal İnanç da terörle mücadele ederken yaralanan insanlara gazilik unvanı verilmemesini eleştirdi. İnanç, "Bir gözünü kaybetmiş, bacağını kaybetmiş, yatağa mahkum olmuş malul gazilerle aynı koşullarda dövüşen, yaralanan arkadaşlara karşı mahcubuz. Kurşun bel kemiğine saplandığı için yatağa mahkum olmayan, kolunun, gözünün sinirleri parçalandığı için iş gücünü kaybetmeyen arkadaşlarımızdan gazilik unvanı esirgeniyor. Onlara verilecek bir gazi kartının, belediye otobüslerinde,

şehir hatlarında bedava yolculuktan başka külfeti yoktur. Bu insanlar devletten para istemiyor" diye konuştu.

Meclis Başkanı Toptan da bu konuda TBMM olarak üzerlerine düşen ne varsa bunu yapmayı görev sayacaklarını belirterek, "Teknik bir sebepten mi yapılmıyor, onu bilmiyorum, incelettireceğim" dedi.

Terörle mücadele sırasında bacağını kaybeden Serdar Çelensu, Başkan Toptan'a çini işlemeli bir tabak hediye etti. Toptan'a ayrıca terörle mücadele sırasında şehit olanların ailelerine yazdıkları son mektuplardan oluşan bir kitap hediye edilmesi dikkat çekti.

(AU-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Toptan: 'Bu Topraklarda Yaşamanın Kolay Olmadığını Biliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement