TBMM Başkanlık Divanı - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanlık Divanı

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis'in norm kadrosunu belirledi.

29.03.2012 14:01

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis'in norm kadrosunu belirledi. Norm kadro fazlası personelin belirlenmesi için bir alt komisyon kuruldu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı'nda bir dizi karar alındı.

Başkanlık Divanı'nda, hizmetleri en etkin ve verimli şekilde yerine getirebilmesi için istihdam edilecek personel sayısının tespit edilmesi amacıyla yapılan norm çalışmasıyla belirlenen norm kadro cetveli ele alındı. Divan'da kabul edilen cetvele göre, 4 bin 248 mevcut kadro sayısı, 2 bin 746'ya düşürülecek. Siyasi parti grupları ile milletvekillerinin emrinde açıktan ve diğer kurumlarda görevlendirilmek suretiyle görev yapan bin 434 personel, norm kadro çalışması dışında kalacak.

Norm kadro fazlası personel için de Divan'da bir alt komisyon kuruldu. Başkanlık Divanı üyeleri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'tan oluşan alt komisyon, norm kadro fazlası personelin hangi ölçütlere göre belirleneceğini tespit edecek. Norm kadro fazlası personelden emekliliğini hak edenlerin, öncelikle gönderilmesi planlanıyor.

Divan'da ayrıca, Meclis yerleşkesine gelen ziyaretçilerin giriş çıkışlarında kontrolü ve düzeni sağlamak amacıyla Dikmen Kapısı'nda kurulu bulunan ziyaretçi giriş kulübesinin kaldırılması, yerine daha fonksiyonel bir bina yapılması benimsendi.

-Milletvekilleri ceplerinden karşılayacak-

Başkanlık Divanı'nın, milletvekillerinin katıldıkları dil kursları ve eğitim programlarının giderlerinin Meclis bütçesinden karşılanmasına yönelik gündem maddesi ise kabul edilmedi.

Lisansüstü eğitim için 4 yasama uzmanının, yasama faaliyetleriyle ilgili konularda bu yıl içinde yurtdışına gönderilmesi de kararlaştırıldı.

TBMM lokantalarındaki yemek ücretlerine de zam yapıldı.

Divanda, aralarında TBMM Ulaştırma Hizmetleri Yönetmeliği, TBMM Kütüphane ve Arşiv Yönetmeliği'nin de bulunduğu bazı yönetmelikler kabul edildi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanlık Divanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement