TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ediyor - Son Dakika
Politika

TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ediyor

TBMM\'de bütçe görüşmeleri devam ediyor

TBMM Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor.

14.12.2022 15:41  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Gruplar adına yapılan görüşmelerde ilk sözü İYİ Parti grubu aldı. İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Türkiye'de savunma sanayinin beyin göçünden en çok etkilenen sektörlerin başında olduğunu belirterek, bu beyin göçünün sektör için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve sadece 4 sanayi firmasından ayrılıp Hollanda, Almanya, İngiltere veya Amerika'ya giden uzman mühendis sayısının 4 binden fazla olduğunu söyledi.

MHP grubu adına konuşan Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy ise küresel iklim değişikliğine değinerek, "İklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri, ülkemizin de içinde bulunduğu Akdeniz havzasıdır. İklim değişikliği, çoğunlukla algılandığı şekliyle meteorolojik değişikliklerden ibaret ve sınırlı olmayıp; ekonomik ve sosyal hayatı, uluslararası ilişkileri, hukuku ve diğer birçok alanı ilgilendiren topyekun bir değişimi gerekli kılmaktadır. Türkiye, iklim değişikliği politikalarına yönelik önemli adımlar atmakta, uluslararası ittifaklara katılmakta, kural ve kurumlarını yeni duruma uygun hale getirmeye çalışmaktadır. Bununla birlikte, yapılması gereken daha pek çok iş ve atılması gereken adımlar bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.HDP adına konuşan Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir de bütün siyasi partilerin Kürt halkının hakkını yediğini öne sürdü.CHP'DEN BÜTÇE ELEŞTİRİSİCHP adına konuşan Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ise hükümetin 2023 yılı bütçesini eleştirerek, "Bütçe getirildiğinde, 'yatırım, üretim ve istihdam bütçesi' dediniz. İstihdam bütçesi değildi zaten 24 paketiniz var, hiçbirinden bir şey çıkmadı. Üretim bütçesi değildi, üretimi destekleyen hiçbir şey zaten görmüyorduk yıllardır. Yatırım bütçesi miydi? Bakıyoruz, 381 milyar lira yatırıma ayrılan pay ama faize ayrılan pay 580 küsur milyar lira. Demek ki bunun adı yatırım bütçesi değil, faiz bütçesi" dedi.AK PARTİ'Lİ GÖKCAN, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE DESTEK İSTEDİ AK Parti adına söz alan Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da partisinin başörtüsü düzenlemesine ilişkin anayasa değişiklik teklifiyle ilgili konuştu. Gökcan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olduğu dönemde başörtüsüne karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu hatırlatarak, "Başörtüsü için, 'Bir metrelik bez parçası' diyerek maalesef tarihe geçti. CHP ikna odalarını mimarı bir ismi de partisinden milletvekili yaptı ama aynı CHP bugün oy kaygısıyla başörtüsü konusunu yeniden gündeme getirdi. Eğer samimiyseniz anayasa teklifimize destek verin ve önümüzdeki dönem CHP sıralarından başörtülü kadın milletvekillerine yer verin de görelim. Ülkemizde başı açık kadının da başı kapalı kadının da teminatı biziz" diye konuştu.

Gruplar adına konuşmalar tamamlandıktan sonra ikinci bölüm görüşmeleri başladı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement