TBMM KEFEK Kadın İstihdamı Alt Komisyonu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM KEFEK Kadın İstihdamı Alt Komisyonu toplandı

TBMM KEFEK Kadın İstihdamı Alt Komisyonu toplandı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde kurulan Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu raporu kabul edilerek...

03.04.2023 16:55  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde kurulan Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu raporu kabul edilerek üst komisyona havale edildi.

Komisyon, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek başkanlığında toplandı.

Atabek, komisyon çalışmalarına katkılarından dolayı milletvekillerine teşekkür ederek, hazırlanan rapordaki önerileri yeni dönemde birlikte hayata geçirme temennisinde bulundu.

Alt komisyonun 3 Kasım 2021'de çalışmalarına başladığını; toplantılar, ziyaretler ve çalıştayların yanı sıra masa başı çalışmaları sonrası raporun hazırladığını belirten Atabek, bu raporda kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadın kooperatifleri konularının ele alındığını dile getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, komisyon çalışmalarına katkılarından dolayı herkese teşekkür ederek, raporda gözlemledikleri bazı eksiklikler bulunduğunu ve buna ilişkin bir önergeleri bulunduğunu ifade etti.

Seçimlerden sonra kim iktidar olursa olsun kadınların menfaati noktasında herkesin elinden geleni fazlasıyla yapacağına inandığını vurgulayan Taşcıer, kadınlarla ilgili uygulamalarda bakanlıklar arası koordinasyonun çok daha keskin şekilde tanımlanması gerektiğini söyledi.

Komisyon Başkanı Atabek, Taşcıer'in reddedilen önergesinin muhalefet şerhiyle rapora ekleneceğini bildirdi.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, deprem bölgesindeki kadın kooperatiflerinin çöktüğünü dile getirerek, bu kooperatiflere destek sağlanması, desteğin de bu komisyondan çıkması gerektiğini vurguladı.

Depremin kadınları her konuda çok etkilendiğini anlatan Şahin, bir süreliğine aile desteği gibi bir yardım yapılmasını istedi. Şahin, deprem bölgesindeki kira bedellerinin de çok yüksek olduğuna işaret ederek, kira yardımının yetersiz kaldığını, bir iyileştirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu savundu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından alt komisyon raporunun genel uygunluk bildirimiyle üst komisyona havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM KEFEK Kadın İstihdamı Alt Komisyonu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement