
Tekirdağ merkezli 4 ilde PKK operasyonu: 9 kişi adliyeye sevk edildi
TEKİRDAĞ - Tekirdağ merkezli 4 ilde düzenlenen terör operasyonunda 17 kişi gözaltına alınırken, emniyette sorgulamaları tamamlanan 9 kişi adliyeye sevk edildi.
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün ilişki ağlarının deşifre edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmalarda, İstanbul ve çevre illerinden PKK/KCK terör örgütüne eleman temini yapanlarla Tekirdağ'da Terör örgütünün 'Şehir gençlik yapılanması alanında sorumlu olarak faaliyet gösteren, Tunceli- Pülümür karayolu üzerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kesme ve yağma olaylarına katıldığı tespit edilen, ayrıca BTÖ içerisinde faaliyet yürütürken çeşitli terör olaylarına katılan şahıslar ile ülke içinde ve dışında örgütsel çağrılar doğrultusunda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde terör örgütü propagandası yaparak terör örgütü lehine slogan atanlar ve sosyal medya platformları üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonda İstanbul'da 3, Van'da 1, Ağrı'da 1 ve Tekirdağ'da 12 adres olmak üzere aralarında Marmaraereğlisi HDP İlçe Başkanının da bulunduğu 17 şüpheli şahsın yakalanması, ikametlerindeki suç ve suç unsuru malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonel çalışmada toplamda 17 şüpheli şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındı.
Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller, örgütsel dokümanlar, toplatma kararı olan muhtelif yayınlar, örgütsel afişler, örgütsel pankartlar ele geçirildi.
Emniyette sorgulamaları tamamlanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Son Dakika › Politika › Tekirdağ merkezli 4 ilde PKK operasyonu: 9 kişi adliyeye sevk edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.