Torbalı Belediye Başkanı Uygur Hakkında Yargıtay Kararı Açıklandı - Son Dakika
Politika

Torbalı Belediye Başkanı Uygur Hakkında Yargıtay Kararı Açıklandı

Torbalı Belediye Başkanı Uygur Hakkında Yargıtay Kararı Açıklandı

İZMİR (İHA) – Yazıişleri müdürü Osman Benzer'i görevden alan ve bu nedenle Benzer tarafından mahkemeye verilip yargı kararıyla dönen müdürünü, mahkeme kararını dinlemeyip yeniden görevinden alan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hakkında...

06.09.2013 17:03

İZMİR (İHA) – Yazıişleri müdürü Osman Benzer'i görevden alan ve bu nedenle Benzer tarafından mahkemeye verilip yargı kararıyla dönen müdürünü, mahkeme kararını dinlemeyip yeniden görevinden alan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur hakkında verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı.

Kararı temyiz etme hakkı bulunmadığı Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un cezaevine girmesi beklenirken; Başkan Uygur tersi yönde görüş bildirerek, hukuki sürecin devam ettiğini, karar kendisine tebliğ edilir edilmez tekrar itiraz hakkı bulunduğunu söyledi.

Başkan İsmail Uygur, bu davanın hukuksuz ve adaletten yoksun bir dava olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ne yapmışım? 2005 yılında yazı işlerinde çalışan bir memurun görev yerini değiştirmişim, zabıtada görevlendirmişim. Memur dava açtı ve 8 yıldır dava devam ediyor, önce iki buçuk yıl hapis cezası verildi, sanki adam öldürmüşüm gibi, sonra dava Yargıtay'da bozuldu ve tekrar mahkeme oldu. Bu kez de 1 yıl 15 gün ceza verdiler, tekrar Yargıtay'a gitti, Yargıtay da bu kararı onamış. Ama hukuki süreç devam ediyor, karar bana henüz tebliğ edilmedi, tebliğ edildiğinde tekrar itiraz hakkım var. Hukuki hakkımı kullanarak tekrar itiraz edeceğim ve Yargıtay Genel Kurulu'nda bir kez daha değerlendirilecek."

MEMURUMUN YERİNİ DEĞİŞTİRMEK SUÇ MU?

Türkiye'de bugüne kadar böyle bir karar verilmediğini anlatan Uygur, şunları söyledi: "Türkiye'nin neresinde görülmüş bir belediye başkanı memurun yerini değiştirdi diye bu kadar hapis cezasıyla cezalandırılıp, siyasi yasaklı hale getirildiği, görevinden düşürüldüğü? Türkiye'de bir örneği var mı?" Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, devam eden hukuki süreçte yasal haklarını kullanarak gerekli itirazı yapacağını açıkladı.

TÜRKİYE'DE BİNLERCE MEMURUN YERİ DEĞİŞTİRİLMİYOR MU?

Görevinin başında olduğunu ve adaletin tecelli edeceğine inandığını vurgulayan Başkan Uygur, şöyle konuştu: "Bu güne kadar 93 müfettiş geldi, her yerimizi didik didik ettiler. Şu an dahi belediyede iki mülkiye müfettişi teftişte bulunuyor. Aradılar taradılar 10 yıldır bir şey bulamadılar, bula bula bu suçlamayı buldular. Memurun görev yerini değiştirdiğim için hapis cezası alacağım, başkanlıktan düşeceğim ve bir daha hiçbir seçime giremeyeceğim. Bunu hangi hukuk açıklar? Bunu hangi vicdan kabul eder? Bugün Türkiye'nin bütün kurumlarında binlerce memurun görev yerleri değiştirilmiyor mu? Binlerce memur görevinden alınıp başka bir göreve verilmiyor mu? Bunu Türkiye'de bir tek ben mi yaptım? Ben tüm bunlara rağmen yargıya ve adalete inanıyorum, hakimlerin ve savcıların vicdanına güveniyorum. Devam eden hukuki süreçte yasal haklarımı kullanarak, gerekli itirazımı yapacağım ve Yargıtay hakimleri umarım vicdanlarıyla tekrar değerlendirecek ve bu hukuk cinayetine dur diyecektir. Torbalı halkı müsterih olsun, 8 yıldır süren bu hukuki süreç devam etmektedir, Torbalı Belediye Başkanıyım, görevimin başındayım, gece gündüz hizmet etmeye devam ediyorum ve edeceğim. Şu an bir sıkıntı yoktur."

İSMAİL UYGUR KARARI YARGITAY'A TAŞIMIŞTI

Torbalı Belediyesi Yazıişleri Müdürü Osman Benzer, görevden alınıp başka bir birime verilme kararını yargıya taşıyıp göreve iade davası açtı. İzmir 3 ve 4.'üncü İdare Mahkemesi, Benzer'in görevine iade edilmesine karar verdi. Ancak, Başkan İsmail Uygur, mahkeme kararını bir gün uyguladıktan sonra memur Benzer'i zabıta olarak görevlendirmişti. Bunun üzerine Osman Benzer, Torbalı 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne tekrar dava açtı. Mahkeme, Başkan Uygur'un Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi uyarınca 'Görevi kötüye kullanma' suçu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Karar Başkan İsmail Uygur tarafından Yargıtay'a taşındı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Torbalı Belediye Başkanı Uygur Hakkında Yargıtay Kararı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement