Tuğrul Türkeş'ten İktidara Mantar Benzetmesi - Son Dakika
Politika

Tuğrul Türkeş'ten İktidara Mantar Benzetmesi

Tuğrul Türkeş\'ten İktidara Mantar Benzetmesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Başbakan, merhum Turgut Özal ile Adnan Menderes'i referans gösteriyor."

07.04.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Başbakan, merhum Turgut Özal ile Adnan Menderes'i referans gösteriyor. Bu yapay bir köktür, mantar da bir yere tutunmak ister" dedi.

Türkeş, İzmir'de katıldığı 'Babam Türkeş Liderim Türkeş' isimli konferansta; "Bir havuç gibi toprağa gömülü olmak var bir de mantar vardır. AK Parti de mantar bir partidir" diye konuştu.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde MHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa partililer yoğun ilgi gösterdi. Konferans öncesinde merhum Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin katıldığı televizyon programlarındaki görüntülerine yer verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan'ın TÜMSİAD'ın toplantısında partisine ilişkin sarf ettiği sözlerine İzmir'den göndermelerde bulundu.

DEMOKRATİK TEPKİ NORMAL KARŞILANMALI

Partisinin 23 Mart günü Bursa'da düzenlediği mitinginde partililerin 'Vur de vuralım, öl de ölelim' ifadesinin partisine ait bir slogan olmadığını belirten Tuğrul Türkeş, şöyle konuştu: "MHP'nin belirlediği bir slogan değil. Olayın olduğu günü de hatırlayalım. 21 Mart'taki Diyarbakır'daki yandaşlar satılmışlar, damaklarını şaklata şaklata o rezaleti Türk milletine o saygısızlığı ihaneti, bölücülüğe verilen primi Türk milleti gördü. Tesadüfen de Bursa'da

iki gün sonra mitingimiz oldu. Orada bir grup bağırıyor; 'vur de vuralım öl de ölelim' MHP Genel Başkanımız da 'sabredin' diyor. Akıllı bir adam düşünür Devlet Bey'e teşekkür eder. 'Yapılsın, edilsin' demiyor. Oradaki sorumluluğunu idrak etmelisin. Bu da oradaki vatandaşın demokratik tepkisidir. Normal karşılanmalı."

Başbakan Erdoğan'ın bu sözü diline doladığını belirten Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ona gönderme yapıyorum. Bir televizyon kanalında Başbakan 'Benim teröristim iyi de senin ki kötü mü?' diyor. Başbakan, PKK senin mi al mübarek olsun hayrını gör. Ama sen bu milletin saf ve temiz evlatlarına terörist diyemezsen. Oradaki insanlar o sloganı atarken, onların ne dediğinin tercümanına bakmak lazım. Onlar bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bu ezanı dindirmeyeceğiz, bu bayrağı indirmeyeceğiz. Öyle bir şey olursa canımızı seve seve veririz' diyorlar. Ülkenin bütünlüğünü korumak için diyen birine 'terörist' demeye hakkı var mı? Ne çirkin bir itham. Oradaki saf vatandaşlarımız. Benim dediğim terörist Türkiye'nin 40 bin saf insanının hayatına mal olmuş"

BİZ DE O KEFEN FİİLEN VAR

Başbakan Erdoğan'ın; 'ben bu işe çıkarken kefenimle yola çıktım' ifadesine parti olarak verdikleri mücadeleler ile örnek veren Türkeş; sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan çıkıp diyor ki; 'Ben bu işe çıkarken kefenimle yola çıktım'. Orada da alkış bekliyor. İnandığın bir şey uğruna canını ortaya koymak hoş bir şey. 'Vur de vuralım öl de ölelim' diyen insanların Türkiye Afganistan olmasın diyen benim 5 bin şehidim var. Rus üssüne dönmesin diye. Yani senin o meydanda alkış alayım diye söylediğin o kefen biz de fiilen var. Onlar sayesinde bugün buralara geldik. Böyle bir siyasi kafanın rahmetli Türkeş'ten referans göstermiş çok tuhaf garip."

İKTİDARA MANTAR BENZETMESİ

Türk siyaset tarihinde var olan partileri köklü ve köksüz olarak tanımlayan Türkeş, iktidara 'mantar' benzetmesinde bulundu. Türk siyaset hayatına bakıldığında köklü partiler olduğunu hatırlatan Türkeş; sözlerine şöyle devam etti: "CHP, MHP gibi kuruluşu kökü 1948'lere dayanır. Türk siyasetinin bazı köksüz partilerini ise sebze gibi düşünelim. Biz kendimizi çınar gibi düşünürüz. Neden? gövdesi kalındır, dayanıklıdır. Bir de mantar gibi partiler vardır. Nereden bittiği bilinmez, bir süre ortalığı işgal ederler. Sonra kökü olmadığı için gidiyor. Anavatan Partisi bunlardan biridir. Hakaret mahiyetinde söylemiyorum. Yanlış anlaşılmasın sakın. Bir havuç gibi toprağa gömülü olmak var bir de mantar vardır. AK Parti de mantar bir partidir."

AK Parti'yi suni köklerle tutunmaya çalışan bir parti olarak gördüğünü ve parti afişlerinde referans olarak merhum Turgut Özal ile Adnan Menderes'e yer verdiğini açıklayan Türkeş, şöyle konuştu: "Mantar da bir yere tutunmak ister. Toprakla bir ilişki ister onun için ne yapıyor kök icat ediyor. Afişlerine bakıyorsunuz 'Turgut Özal'dan, Adnan Menderes'ten bu yana' diyor. Bu yapay suni bir köktür. Bu mantar af edersiniz AK Parti kök imalat etmeye kalktığı zaman bunları referans veriyor. Ben söylemiyorum. Gördüklerinizi hatırlatıyorum. Terör örgütü ile iş birliği yapınca halkın tepkisini çekiyor. Terörist başı ile anayasa yapmaya kalkışınca halk öfkeleniyor. Öyle zaman geldiğinde rahmetli Türkeş'e sığınmanın manası yok. 'Türkeş sağ olsaydı ya da

Türkeş'in kitabının

şu sayfasında bu yazıyor'. AK Parti bunu ısrarla döne döne yapıyor. Bir kere senin aymazlığınla senin olmayan lisanınla senin yaptığın yanlışlarla Türkeş'in hiçbir söylediğini tek satırını alsan da bir bağını bulman tesis etmem mümkün değil."

Dünya tarihinde 200 Türk devletinin kurulduğunu ve Türk milliyetçiliğinin ırkçı bir politika izlemediğini anlatan Tuğrul Türkeş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Türk milliyetçiliği ırkçılık mıdır? Hayır. Türkler 200 devlet kurmuş. 16'sı büyük devlet olmuş. Türklerin kurduğu devletler 80-100 yıl boyunca yaşamıştır."

Yüksek ücretlerle köşelerinde her şeyi yazan profesörlerin bunu anlayamayacağını anlatan Türkeş, şöyle konuştu: "Hiçbirinde ırkçılık, ırk temelli siyaseti üstün görmemiştir. Zaten Türkler de asilzadelik yok. Başbakan çıkıyor diyor ki; 'Ben milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım' Bu senin haddin değil. Sen bu milletin temiz pak oyları ile seçildin. Bu millete hizmet edeceksin. Görevin bitince de ayrılıp gideceksin. Allah'ın hikmetine ahkam kesmeyeceksin. Allah muhafaza o bacağını kırarlar senin. Bilmediğin işe karışmayacaksın."

MEHMET ALİ ŞAHİN'E YANIT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in söylemlerinde 'Türkeş yaşamış olsaydı' ifadelerinin çok bulunduğuna dikkat çeken Türkeş; sözlerini şöyle tamamladı: "Mehmet Ali Şahinciler arada sırada çıkıyorlar 'Türkeş sağ olsaydı ' diyorlar. Asla sizin yanlışınız içinde olmazdı. O yaşasaydı biz de biliyoruz onun ne yapacağını. Türkeş yaşasaydı

'Biz de bu bayrağı indirmeyeceğiz, ezanı dindirmeyeceğiz' derdi. Terörist anayasasını akil adamlarla dayatamazsınız. Sen o kadar karanlık işler çeviriyorsun ki terörist başının istediği anayasayı getiriyorsun. Bu anayasaya rıza gösterecek miyiz? Göstermeyeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Tuğrul Türkeş'ten İktidara Mantar Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement