Türkiye ve AB, göç, terörle mücadele ve vize süreçlerinde işbirliğini güçlendirmeyi teyit etti - Son Dakika
Politika

Türkiye ve AB, göç, terörle mücadele ve vize süreçlerinde işbirliğini güçlendirmeyi teyit etti

Türkiye ve AB, göç, terörle mücadele ve vize süreçlerinde işbirliğini güçlendirmeyi teyit etti

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB), düzensiz göçün önlenmesi, terörle mücadele, Türk vatandaşlarının vize süreçlerinin hızlandırılması ve bu konuda serbesti sağlanması için işbirliğini güçlendirme iradelerini teyit etti. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB Göç ve Güvenlik Yüksek Düzeyli Diyaloğu toplantısının ortak bildirisi paylaşıldı.

24.11.2023 12:00  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Göç ve Güvenlik Alanlarında Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Belçika'da dün Avrupa Birliği Göç ve İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile bir araya geldi.

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"AB Komisyonu İçişlerinden Sorumlu Komiseri Ylva Johansson ve Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye-AB Göç ve Güvenlik Yüksek Düzeyli Diyaloğu'nun ikinci toplantısı için 23 Kasım 2023'te Brüksel'de bir araya gelmişlerdir. Türkiye, AB adayı bir ülke ve göç ve güvenlik alanında AB için önemli bir ortaktır.

Taraflar düzensiz göçün önlenmesine ilişkin politika ve eylemleri hakkında görüşlerini paylaşmış, sınır güvenliği ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele gibi bir dizi konuda ortak yaklaşımları ele almışlardır. Kendi göç ve kolluk kurumlarının işbirliğini nasıl güçlendirebileceklerini de değerlendirmişlerdir.

'TÜRK VATANDAŞLARININ SEYAHATLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI'

Taraflar, Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamındaki kriterlerin yerine getirilmesinde başarılı bir sonuca ulaşılması ve bu amaçla işbirliğinin yoğunlaştırılması yönündeki ortak iradelerini yinelerken, aynı zamanda vize süreçlerinin hızlandırılması yoluyla Türk vatandaşlarının seyahatlerinin kolaylaştırılması yollarını araştırmak konusunda mutabık kalmışlardır.

Güvenliğe ilişkin olarak taraflar, terörle mücadele ve organize suçlarla mücadele alanında işbirliğini ve karşılıklı çabaları artırma konusunda uzlaşmışlar, kolluk alanında işbirliğini güçlendirme konusunda mutabık kalmışlardır.

DÜZENLİ GÖRÜŞME

Taraflar, göç ve güvenlik alanlarındaki ortak çıkarlara yönelik işbirliğindeki ilerlemeyi teknik ve kıdemli memurlar düzeyinde gözden geçirmek üzere düzenli olarak bir araya gelmeye karar vermişlerdir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye ve AB, göç, terörle mücadele ve vize süreçlerinde işbirliğini güçlendirmeyi teyit etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement