Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

19.01.2016 17:16

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Son günlerde turizmde özellikle kuzey komşumuzla yaşadığımız sıkıntılardan dolayı biraz olumsuzluklar olmakla beraber, bunların hepsi gelip geçici şeylerdir, bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Son günlerde turizmde özellikle kuzey komşumuzla yaşadığımız sıkıntılardan dolayı biraz olumsuzluklar olmakla beraber, bunların hepsi gelip geçici şeylerdir, bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Bakan Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i makamında ziyaretti. Yıldırım, ilk ziyaretlerinden bir tanesini Antalya'ya gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığındaki dördüncü dönemi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Üç kere gittik, dört kere geldik' derler ya bizim dördüncü dönemimiz. Bundan önce 23 ay ara vermiştik. Şimdi tekrar işlere kaldığı yerden devam ediyoruz" diye konuştu.

Antalya'da belediye başkanı ve valinin uyum içerisinde çalıştığını ve önemli işleri koordinasyon içerisinde gerçekleştirdiğine değinen Yıldırım, tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu G20 gibi bir organizasyonun başarıyla yapıldığını bildirdi.

Yıldırım, Antalya'nın "kendinden daha fazlası" demek olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Antalya, turizm demek, kültür, doğa, tarih ve tarım demek. Antalya'nın ülkemizin değerine çok büyük değer kattığını biliyoruz. sadece turizm çok plana çıkmış olmakla beraber, tarım tarafı en az turizm kadar önemli. Türkiye'nin tarımsal üretiminde bir numara. Hele hele bazı ürünlerde hiç tartışmasız lider durumda. Antalya'ya yapılabilecek her türlü yatırım sadece Antalya'nın geleceğini değil, Türkiye'nin de geleceğini, kalkınmasını inşa etmek anlamına geliyor. Bu bağlamda Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Antalya'da bakanlığımız şampiyon."

Antalya'nın istihdam oluşturduğunu, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, birçok yerde ülke adından önce Antalya'nın güzel yerleri, ilçe ve beldelerinin geldiğini söyledi.

Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Son günlerde turizmde özellikle kuzey komşumuzla yaşadığımız sıkıntılardan dolayı biraz olumsuzluklar olmakla beraber, bunların hepsi gelip geçici şeylerdir, bunların üstesinden geleceğiz. Öncelikli projelerimiz arasında EXPO'ya yönelik raylı sistemin ve oradaki bağlantılar, kavşakların tamamlanması var. Bu bağlamda sadece burada yaptığımız yatırımlar 12 kavşak düzenlemesi ve 18 kilometre raylı sistem var. Bu çalışmalar tamamlanacak ve EXPO'yu, yüzümüzün akıyla 2016 Botanik EXPO'sunu Antalya'da gerçekleştireceğiz. Bu EXPO, bir seferlik yapılıp, unutulan bir etkinlik olmayacak. Buraya katılan bütün ülkelerin milli bahçeleri sürekli devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika


Advertisement