Ünlü anketçi İhsan Aktaş da şaşkın! Haberler.com canlı yayınında kızaran haritayı sorduk - Son Dakika
Politika

Ünlü anketçi İhsan Aktaş da şaşkın! Haberler.com canlı yayınında kızaran haritayı sorduk

GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını Haberler.com'a değerlendirdi. Sonuçlara şaşırdığını ifade eden Aktaş, sürpriz seçim sonuçlarının nedenlerini emekliler, Egeliler ve ekonomiye bağladı. AK Parti'nin genel olarak gençlerdeki oyunun kendi ortalamasının %10 altında, emeklilerdeyse kendi ortalamasının %10 üstünde olduğunu belirten Aktaş, emekli seçmenin en sadık seçmen olduğunu ancak burada bir kırılma yaşandığını ifade etti.

31.03.2024 22:14  Güncelleme: 22:21

Sonuçları heyecanla takip edilen 31 Mart yerel seçimi değerlendirmek üzere Haberler.com'a konuk olan GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Haber Müdürü Olgun Kızıltepe ve Melis Yaşar'ın konuğu oldu.

AK PARTİ NEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ?

Sürpriz seçim haritası hakkında yorum yapan Aktaş, " AK Parti'nin düşüşe geçmesinin sebebi nedir?" sorusuna "Bir üçleme yapmıştım. Emekliler, Egeliler ve ekonomi. Şimdi bizim yaptığımız araştırmalarda AK Parti'nin gençlerdeki oyu kendi ortalamasının %10 altında, emeklilerdeyse kendi ortalamasının %10 üstündeydi. Emekli seçmen en sadık seçmendi, burada bir kırılma yaşandı" dedi.

"VATANDAŞ GENEL SEÇİMDEKİ MESAJINI YEREL SEÇİMDE VERDİ"

Haritada görülen CHP üstünlüğü hakkında Aktaş, "Genel seçimlerde vatandaşın mesaj verme arzusu vardı. Ülkenin geleceği, uluslararası meseleler ve devletin karşı karşıya kaldığı tehditlerden dolayı vatandaş bu mesajı veremedi. Vatandaş, genel seçimdeki mesajı toplayıp AK Parti'ye bu seçimde mesajı verdi" dedi.

Bu seçimin yerel seçim oylaması olmadığını söyleyen İhsan Aktaş, "Enflasyon ve emeklilerle ilgili durum ya da ekonomi ile ilgili durum vatandaşı tahmin edenden fazla eklemiş. Eğer faaliyetler üzerine bakacaksak olursanız İstanbul ve Ankara'da CHP'nin çok da bir iş yapmadığını herkes biliyor, bu yerel seçim oylamasından ziyade hükümet faaliyetlerini gösterilen tepki gibi geldi bana" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ ŞANLIURFA'DA ADAYLARINI REVİZE EDEBİLİRDİ"

"Sadece ekonomi odaklı mı bakmalıyız, adaylar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Aktaş," Mutlaka adayların etkisi vardı. AK Parti'nin genel olarak başarılı olduğu dönemde aday pek konuşulmuyordu. Adayınız kötü olursa veya yanlış tercih olursa bu ters tarafından bir çarpana dönüşüyor" dedi. Ak Parti'nin Şanlıurfa adayı hakkında Aktaş, "Rakibe göre durum revize edilebilirdi" yanıtını verdi.

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK"

"Erken seçim olur mu?" sorusunu ise Aktaş, "Erken seçim olmaz. AK Parti'de Tayyip Erdoğan'ın oy potansiyeline yaslanan bir siyaset biçimi vardı. Şimdi herkes siyaseten elini taşın altına koyacak" şeklinde yanıtladı.

Ünlü anketçi İhsan Aktaş da şaşkın! Haberler.com canlı yayınında kızaran haritayı sorduk

Son Dakika Politika Ünlü anketçi İhsan Aktaş da şaşkın! Haberler.com canlı yayınında kızaran haritayı sorduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • ishak gün: Çok güzel oldu emekliler haddini bildirdi 636 37 Yanıtla
    Ali Arslan: Fenerbahçe taraftarı etkili oldu 203 201 sait turk: yani?? şimdi yarından itibaren emekliye zammı verilecek yoksa ekonomimi uçacak?evet emekliyi dikkate almaları lazımdı ama umalımda farklı yerlere gitmesin memleket , CHP belediyelerinin iş yapmadığını kendi seçmeni bile söylüyor bir İzmir örneğide var hayırlısı olur inşallah ama bana göre çok zor günlere gebe 90 300 Can Vatan: Teve kanallarında Çıkıp Farkla Murat kurum Diyordu Baya kızarmış Yazık Tv Çıkartıpda Bunlara verilen paraya. 4 0
  • Halil Sahin: Alma emeklinin ahını çıkar aheste aheste.... 521 33 Yanıtla
  • Bilal Topçu: Millet iktidara yerel seçimler uzerinden acik bir uyarı yapmiştir, sen 10 bin tlye emekliyi mahkum edersen boyle bir cevap alman normal, tamamen ekonominin getirdiği sonuçtur 470 23 Yanıtla
    Harun Çelik: Çok yanlış bir değerlendirme bu sonuçları genel olarak emekliye bağlamak Türkiye geneli bir başarısızlık var ekonomi eğitim liyakatsiz yönetim sağlık alanı kısaca her alanda büyük çökme var 347 47
  • Mustafa Akhan: Bunu genel seçimlerde yapmalıydı yerel seçim de değil 5 yıl daha katlanmalıyız 311 36 Yanıtla
  • Sabri Mercan: Adamın eline simidi verdirir bu millet.. 311 19 Yanıtla
  • Metin Aslan: Yolun sonu 268 32 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement